Támogatások

Nézd meg, jár-e Neked támogatás! Sok olyan segítség elérhető, amiről talán még nem is hallottál. Ezen az oldalon összegyűjtöttük azokat az állami vagy önkormányzati támogatásokat, amikre jogosult lehetsz. Válaszd ki, hogy mire lenne szükséged, mi pedig megmutatjuk, mire vagy jogosult!

Szűrők

Hogy biztosabban megtaláld amit keresel, használd a szűrőket:

Támogatás típusa
Kinek van rá szüksége?

Támogatások

Nézd meg, jár-e Neked támogatás! Sok olyan segítség elérhető, amiről talán még nem is hallottál. Ezen az oldalon összegyűjtöttük azokat az állami vagy önkormányzati támogatásokat, amikre jogosult lehetsz. Válaszd ki, hogy mire lenne szükséged, mi pedig megmutatjuk, mire vagy jogosult!

Oszd meg másokkal is:

Támogatás ajánló

Véletlenszerű válogatás adatbázisunkból

Nyugdíjasok egyszeri segélye - 65 év alatti idősek

Évente egyszer 15.000-50.000 forint közötti támogatást igényelhetnek azon személyek, akiknek a havi jövedelme nem haladja meg a 100.000 forintot (de közeli hozzátartozóval él együtt), illetve olyan egyedülállók, akiknek jövedelme nem haladja meg a 120.000 forintot. 

A támogatást csak abban az esetben igényelheti, ha szülői nyugdíjban vagy árvaellátásban részesül. Kizáró ok az, ha tartós bentlakásos szociális intézményben él a kérelmező. 

A támogatást formanyomtatvány kitöltésével kérelmezhetik.

Kivételes nyugdíj - 65 év feletti idősek

Kivételes nyugdíjmegállapodást kérelmezhetnek azok a személyek, akik betöltötték 65. életévüket és az öregségi nyugdíjhoz elegendő szolgálati idő felét - tehát minimum 10 évet dolgoztak. A támogatás összege havonta 15.000 - 50.000 forint közötti összeg. 

A támogatást formanyomtatvány  kitöltésével tudják kérelmezni.

Munkaszerződés módosítása - nagycsaládosok

A munkaviszony első hat hónapja után a munkavállaló gyermeke hat éves koráig kérheti munkaidejének csökkentését, tehát a részmunkaidős foglalkoztatást. 

Ezen kívül szintén a munkaviszony első hat hónapját követően a munkavállaló gyermeke nyolc éves koráig kérheti a: 

  • munkavégzés helyének módosítását 
  • munkarendjének módosítását 
  • távmunkavégzést 
  • részmunkaidős foglalkoztatást 

 

A kérelmet írásban kell benyújtani a munkáltatónak.

Adózási kedvezmény - Ápolásra szorultak és gondozóik

Személyi kedvezményt vehet igénybe az a személy aki súlyosan fogyatékos, rokkantsági járadékra vagy fogyatékossági támogatásra jogosult. A támogatást önálló és nem önálló tevékenység végzése esetén is igényelhetik, az adóelőleg alapja havonta maximum 77.300 forinttal csökkenthető.

Helyi tömegközlekedés - 16 év alatti tanulók

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező tanulók sokféle kedvezménnyel utazhatnak a különböző tömegközlekedési eszközökön

A tanulói jogviszony október 31-ig érvényes.

A diákigazolvány kiállításakor a tanulók igényelhetnek az oktatási intézménytől olyan igazolást, mely ideiglenes diákigazolványnak minősül.

A menetjegyek ugyanannyiba kerülnek a tanulók számára is. Kedvezményt bérletvásárlás esetén kapnak. Budapesten a 14 év alattiaknak az utazás ingyenes

A kedvezmény igénybevételéhez diákigazolványt kell felmutatni.

Szülői nyugdíj - Nevelőszülők

Szülői nyugdíjra az a szülő, nagyszülő (a továbbiakban együtt: szülő) lehet jogosult, aki a gyermekének, unokájának halálakor megváltozott munkaképességű (legfeljebb 50 %-os egészségi állapot), vagy a 65. életévét betöltötte, és a gyermeke, unokája a halálát megelőző egy éven át őt túlnyomó részben eltartotta, vagyis a gyermeke halálával a szülő az eltartóját veszítette el.

A támogatás az eltartó bevételét próbálja részben helyettesíteni, így fontos kitétel, hogy az elhunyt gyermek halála előtt minimum egy évig szülőjét vagy nagyszülőjét túlnyomó részben eltartsa. Mikor számít az eltartás túlnyomó résznek? Abban az esetben, ha az adott személy nyugdíja nem haladja meg az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegét (28.500 Ft-ot). 

Nevelőszülő abban az esetben igényelheti meg a szülői nyugdíjat, ha nevelt gyermekét minimum tíz éven keresztül nevelte.

Személyi jövedelemadó mentesség - 30 év alatti anyák

Személyi jövedelem adó kedvezményt kapnak azok a munkavállaló nők, akik betöltötték 25. életévüket, de nem múltak el 30 évesek. A mentességet csak abban az esetben igényelhetik, ha a gyermek 2023-ban születik meg. 

Az SZJA mentesség havonta maximum 499.952 forintig, évente pedig 5.999.424 forintig érvényesíthető. 

A mentesség igénybevételéhez elfogadott önálló és nem önálló bevételekre vonatkozóan a NAV tájékoztatójában írnak részletesen. 

A mentességet adóköteles társadalombiztosítási ellátásra (CSED, GYED, táppénz) vagy álláskeresési járadékra is igénybe vehetik.

Jelzáloghitel - Kétgyermekes családok

Jelzáloghitel-csökkentést igényelhetnek többgyermekes családok az adott vármegye székhelyén működő járási hivatalban. A kedvezményt a gyermek születése vagy örökbefogadásának véglegesítése utáni 180 napban tudják igényelni.

A tartozás összegét az alábbiak szerint engedik el:

  • Második gyermek megszületésekor: gyermekenként 1-1 millió forint
  • Harmadik gyermek megszületésekor: összesen 4 millió forint
  • Harmadik gyermek után: gyermekenként 1-1 millió forint.
Helyi tömegközlekedés - Esti egyetemi hallgatók

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező tanulók sokféle kedvezménnyel utazhatnak a különböző tömegközlekedési eszközökön

Egyetemi hallgatók esetében a tavaszi félév jogviszonya október 31-ig érvényes, az őszi félév jogviszonya viszont március 31-ig.

A diákigazolvány kiállításakor a tanulók igényelhetnek az oktatási intézménytől olyan igazolást, mely ideiglenes diákigazolványnak minősül.

A menetjegyek ugyanannyiba kerülnek a tanulók számára is. Kedvezményt bérletvásárlás esetén kapnak.

A kedvezmény igénybevételéhez diákigazolványt kell felmutatni.

Távolsági utazás - 14 év alattiak

A MÁV és a Volán járatain a 14éven aluliak ingyen utazhatnak. 

Személyi jövedelemadó mentesség - első házasok

Az első házasok adókedvezményt olyan társak vehetik igénybe, akik bejegyzett élettársak, vagy az egyik fél először házasodott (ennek ellenére az a házastárs is érvényesítheti a kedvezményt, aki már házasodott ezelőtt). 

A kedvezmény a házasság első 24 hónapjában vehető igénybe, együttesen havonta 33.335 forintból nem kell adózniuk, tehát nettó 5.000 forintot spórolnak meg. A támogatást önálló és nem önálló bevételűek is kérhetik.

Helyi tömegközlekedés - Vakok és kísérőik

Vak vagy látássérült személyek ingyen utazhatnak a helyi tömegközlekedésen. Az ingyenes utazás feltétele a Magyar Államkincstár vagy Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság által kiállított Hatósági Igazolvány és / vagy egy személyazonosságot igazoló okmány, vagy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének arcképes igazolványára.

Legjobb e heti akciók: mutatjuk, miből érdemes most bevásárolni

Nem kérdés, hogy rengeteget spórolhatunk, ha az akciós termékeket vesszük. Persze nem érdemes mindent csak úgy összevásárolni,...

A 40 fokot is bírja és gyönyörűen virágzik: ezt ültesd muskátli helyett

A szárazságtűrő egynyári növények közül az egyik leghálásabb a vinka, avagy rózsás meténg vagy rózsametáng. Levelei szépen...

Edd magad egészségesre: itt a legolcsóbb fermentált ételek listája

A természetes tejsavbaktériumok - amelyek a fermentált ételekben találhatók - csodát tesznek a bélflórával. Hozzájárulnak az egészséges...

Napozás utáni krémek házilag: azonnal hatnak, nyugtatnak

A megfelelő napvédelem alkalmazása mellett is megviseli a bőrt az erős napsütés, a strandolás vagy a nyári...

Ez a hálószoba legkoszosabb pontja (meg fogsz lepődni)

Bár az időjárás sok esetben okolható egészségügyi tünetekért – allergia, kiütések, rossz alvás stb.–, de előfordulhat, hogy...

2020 óta lejtmenetben a magyar adórendszer – Mutatjuk az okait

Komoly kritikát kapott a kormány 2020 óta folytatott adópolitikája, ami miatt kiszámíthatatlan a magyar adórendszer. A kormány...

Zsebkendőnyi teraszon is lehet sok paradicsomod: ez a bombabiztos módszer

Még nem késő a paradicsom termesztése júliusban sem. Ha ilyenkor ültetünk, akár októberben is bőven hozhat termést...

Elektromos roller kötelező biztosítás kalkulátor: ne fizess százezreket, ez csak trükk

Nagyjából 80-100 ezer elektromos roller közlekedik a magyar utakon, ezeknek 25 százaléka a közösségi rollermegosztók járműve. Régóta...

Pénztárcabarát iskolakezdés: gyakorlati tanácsok pénzügyi szakértőktől

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi fogyasztóvédelmi kommunikációs kampányt indít, hogy segítsen a szülőknek megkönnyíteni az őszi...
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél