Akinek van mosogatógépe, és szokta is használni (arról, hogyan érdemes bepakolni, itt írtunk, arról pedig, hogy a kipakolás hogy lesz gyors és egyszerű, itt írtunk), az tudja, hogy a mosogatógép-tabletta alkalmazása mennyivel egyszerűbb, mintha hagyományos mosószerrel működtetné a gépet. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy ezek a kis téglácskák rengeteg munkára befoghatók. Mindjárt itt van 7 probléma, aminek megkönnyítik a megoldását.

Hogy a vécébe?

Igen. A vécékagylók könnyen vízkövesek lesznek, ami nemcsak nem néz ki higiénikusnak, de valóban nem az, hiszen így jobban megtapadnak a baktériumok. Dobjunk egy tablettát a vécékagylóba és várjuk meg, míg feloldódik, majd vécékefével alaposan tisztítsuk meg a kagylót. Érdemes kipróbálni, nagyon szép lesz az eredmény.

A sütőajtó megtisztítása

Viseljünk gumikesztyűt! Fogjuk kézbe a téglácskát, mártsuk meg langyos vízben, majd élével kezdjük dörzsölni az üveget. Ne áztassuk, mert akkor szétesik a tabletta. Az a cél, hogy egyben maradjon, és úgy tudjuk használni, mint egy dörzskefét! Oldja a zsírt és a makacs szennyeződéseket is eltünteti. Végül öblítsük az üveget és töröljük szárazra!

Gyászcsíkos bögrék? Na nem.

A műszaki szempontból tiszta, de kávé- vagy teacsíkokkal színezett bögrék nem túlságosan vonzók. Egy mosogatógép-tabletta azonban megoldja a problémát, még azoknál a bögréknél is, amiket egyébként nem szabad betenni a gépbe. Melegvízben oldjuk fel a tisztítószert és ezzel mosogassuk el a belsejüket, majd alaposan öblítsük és szárítsuk ki használat előtt.

Vázák és kaspók, mint az új

A virágvázák belseje (és külseje is) hamarr megcsúnyul, ennek fő oka a vízkőlerakódás, de az sem elhanyagolható, hogy sokszor a vágott virág szára kissé belerothad a vízbe. Tiszítás: töltsük fel langyos vízzel és adjunk hozzá egy tablettát (nem feltétlen kell az egész, a néhány decis vázákhoz egy negyed is elég lesz), majd egy óra után öblítsük el.

Nagy edények

Csábító gondolat, hogy az odakozmált lábost vagy a leégett tepsit betegyük a mosogatógépbe, csak hát ezek nem igazán férnek el benne, és nem is biztos, hogy elég hatékony lesz a tisztítás. Inkább töltsük meg az edényt melegvízzel, dobjunk bele egy tablettát és hagyjuk ázni egész éjjel. Másnap könnyen elmosogathatjuk.

Mosogatógép-tabletta a hűtőbe?

A hűtőszekrény belseje – ha nem takarítjuk rendszeresen -, elég gusztustalanná tud válni. Ráadásul nem is olyan egyszerű a tisztítás, mert az élelmiszerek többsége hamar megromlik, ha kiszedjük, amíg suvickolunk. Oldjunk fel egy mosogatógép-tablettát egy liter langyos vízben és ezzel végezzük a tisztítást. Gyorsan meglesz.

Dugattyús kávéfőzőhöz is kiváló

A french press kávéfőzőket sokan szeretik, mert olcsók és gyors meg egyszerű a használatuk, ezért kiváló alternatívát nyújtanak például az instant kávékhoz képest. Hátrányuk viszont, hogy nehezen tisztíthatók. Legalábbis eddig azt hittük! Mert: tegyünk egy mosogatógép-tablettát az aljára és töltsük tele forróvízzel, 15 perc múlva öntsük ki a tisztítószert, majd alaposan öblítsük ki és kész is.

Folytatása következik…

Kapcsolódó

Legfrissebb

Kinek jár ingyenes országbérlet? Tízezrek lehetnek jogosultak rá

2023. május 1-jétől vásárolható meg az új vármegye- és országbérlet. A bérletek a korábbiaknál is egyszerűbb megoldást kínálnak, hiszen a napi ingázáshoz és a...

Csillogó, hófehér házi készítésű karácsonyfadíszek fillérekből

Az alábbi karácsonyfadíszek azért csodálatosak, mert tényleg hófehérek lesznek, a száradási időt leszámítva egy óra sem kell az elkészítésükhöz és kisgyerekekkel együtt is nyugodtan...

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj? Itt a pontos dátum

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj? Az utalás a szokásosnál egy héttel korábban jön, a postai kézbesítés a nyugdíjkifizetési naptár szerint történik. Az mindenképpen jó...