2000 forintból ebéd vagy vacsora 4 főre? Nem lehetetlen: sorozatunkban olyan recepteteket mutatunk, amelyek kb. ennyiből kijönnek. Íme, itt az olcsó receptek 2000 forint alatt cikksorozat következő része.

A patisszon, más nevén csillagtök egy szuper alapanyag. Amikor zsenge, sem hámozni, sem pedig kimagozni nem kell, húsa pedig kicsit kötöttebb állagú, mint a rokon töké vagy a cukkinié, így akár rántani, akár grillezni, akár sütni is alkalmasabb, nem esik szét olyan könnyen és “haraphatóbb” is marad.

Olcsó receptek 2000 forint alatt: rakott patisszon vega és húsevő változatban

Hozzávalók:

  • 1 bő kg patisszon, a legjobb, ha kisebb, zsengébb darabokból áll össze – 700 Ft
  • 3 nagyobb paradicsom – 180 Ft
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma – 80 Ft
  • 3 gerezd fokhagyma – 30 Ft
  • 10 dkg reszelni való sajt – 400 Ft
  • Opcionális: sonkamaradék – 300 Ft
  • Só, bors, olaj, fűszerek (friss zsálya, illetve bazsalikom lenne a legjobb, de ha nincsen, akkor a szárított is megteszi) – 300 Ft

Összesen: 1990 Ft

Vágjuk fel a patisszont körülbelül fél centi vastag szeletekre, sózzuk le alaposan, majd tegyük félre egy fél órára. Erre azért van szükség, hogy a víz egy része eltávozzon, és így könnyebben ki tudjuk majd sütni.

Közben előkészítjük a többi hozzávalót. A paradicsomot karikára vágjuk, csakúgy, mint a hagymát. A sonkamaradékot szintén apróra vágjuk (ez lehet felvágott vége, szalámi, sonka, bármilyen füstölt áru). Ha már nagyon száraz lenne, akkor inkább kisebb darabokra próbáljuk vágni, így nem lesz nehéz elrágni majd.

Kezdjük el sütni a szeletelt patisszont kevés olajon. Amikor szépen barnul, az egyik oldalát fordítsuk át és süssük meg a másik oldalát is. Amikor készen van az első adag, helyezzük el szépen a megsült szeleteket egy tepsi alján. Kiolajozni nem kell, hiszen a patisszonjaink pont eléggé olajosak lesznek már.

Amikor megvan az első réteg patisszon, helyezzük rá a szeletelt paradicsomokat, szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával, tegyük rá a hagymaszeleteket.

Ezt egy kicsit sózzuk és borsozzuk, tegyük rá a felvágott friss fűszereket, majd fedjük be az egészet a maradék elősütött patisszonnal.

Végül szórjuk meg a tetejét sajttal és tegyük be a sütőbe. 18O fok körül bő fél óra alatt el is készül.

Cikksorozatunk korábbi részei:

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Kapcsolódó

Legfrissebb

Mit vegyek neki, valami bort? Na, azt ne! Böcskei Balázs írása

„ha nem kell neki, majd legfeljebb tovább ajándékozza”

Hóvége kvíz – Hány ember ellen folyik végrehajtás?

Az embernek sírhatnékja támad, ha meglátja, hány ember ellen folyik végrehajtás ma Magyarországon. Te tudnád a választ?

Felére csökkentheted a fűtési költséget, ha ezt csinálod: mutatjuk, mi jön ki 10.000 és 100.000 forintból

A fűtésszámla csökkentése érdekében nem mindig szükséges drága felújításokat végezni. Rendszeres karbantartással, egyszerű szigetelési megoldásokkal és zónás fűtés alkalmazásával jelentős energiát takaríthatunk meg. Ezen kívül,...