Ahogy más ruhákat hordunk télen, úgy mást is kell ennünk. Az egészségünk megőrzésének titka az étrendünk téliesítése. Íme néhány étel, amit érdemes megkóstolni a téli étrend részeként 2023-ban.

Zöldséges levesek

Olyan recepteket kell elkészíteni a téli étrend részeként, amelyeknek alapja a víz és sok zöldség. Kerüljük a rántásos, tejszínes és túl sós leveseket. Egy tál forró leves csirkehússal és bőséges zöldséggel a téli étrendben kiváló: felfrissít és melegen tart.

Rizses téli étrend

Az olyan fogások, mint a tojásos sült rizs nagyon finomak, egészségesek, energiadúsak és magas rosttartalmúk révén órákon át jóllakott érzést adnak, a téli étrend részeként.

Kásák reggelire

Zabpehelyből nagyon gyorsan lehet egészséges kásareggelit készíteni. Azért is jó, mert szinte mindenki szereti: sokoldalú és finom. Negyedóra alatt kész, forró és délig kitart a jóllakottság egy hideg napon is.

Brokkoli és karfiol is legyen a téli étrend része

A tipikus téli betegségek (különböző náthák és fertőzések) megelőzésében fontos szerepe van a zöldségeknek. Mind a brokkoli, mind a karfiol sok C-vitamint tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert. A hideg időjárás kihívást jelent ugyan a friss zöldségek beszerzésében, de fagyasztott karfiol és brokkoli ugyanolyan jó tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss.

Gyökerek az alapokhoz

A gyökérzöldségek, így a sárgarépa, a cékla, a zeller nagyon egészségesek és sokoldalúbbak, mint a legtöbben hinnék. Nemcsak levest és főzeléket, de kiváló téli salátákat is készíthetünk belőlük.

Tojás, halak, sajtok

Ezek az ételek sok B12-vitamint tartalmaznak, amely serkenti az immunrendszer működését. Ezenkívül ezek az élelmiszerek csökkentik a fáradtságot és a kimerültséget. Sajnos mára elég drágák.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Olcsó receptek 2000 forint alatt: isteni és spórolós halászlé nem csak az ünnepekre

2000 forintból ebéd vagy vacsora 4 főre? Nem lehetetlen: sorozatunkban olyan recepteteket mutatunk, amelyek ennyiből (vagy akár kevesebből) kijönnek. Íme, az ‘olcsó receptek 2000...

Nem bejegyzett élettárs öröklése: 8 dolog, amit kevesen tudnak

Itthon csak a magyarok fele van tisztában azzal, hogy az élettársakra nem ugyanazok a jogi szabályok érvényesek, mint a házastársakra. Nincs ez másképp az...

Hogyan ellenőrizhetjük az adószámlánkat? Mutatjuk lépésről lépésre

Tartozásunk van? Esetleg túlfizetésünk? Ha nem vagyunk benne biztosak, érdemes minél hamarabb lekérdezni az adószámlánkat, nehogy később meglepetés érjen. A túlfizetés még a jobbik...