Igen, kása. A kásák egyszerűen készíthetők, kifejezetten olcsón kihozhatók, gyorsak és több órára elűzik az éhséget. De hogyan és miből érdemes készíteni?

Zabkása mindenek előtt

A legkönnyebb és leggyorsabb az aprószemű zabpehelyből főzött kása. Az alapanyag teljesen semleges ízű, vagyis édesen és sósan is fogyasztható.

Egy közepes serpenyőt üresen felmelegítünk, majd beleöntünk egy bögre zabpelyhet. Nem kell alá semmi. A zabpelyhet szárazon felhevítjük annyira, hogy finoman illatozzon. Közben érdemes mozgatni, ne kapjon oda. Aki a karakteresebb ízeket kedveli, piríthatja is, aki natúrt akar, csak forrósítsa. Ha véletlenül megég, el kell dobni, tehát maradjunk mellette.

Ha már teljesen átforrósodott, egy bögre vizet adunk hozzá és jól összekeverjük. Vigyázzunk a felcsapó gőzzel, ne hajoljunk fölé. Ha a vizet mind felvette, adjunk hozzá két bögre tejet, ez lehet növényi is, sőt vízzel is készíthetjük. Ezután fedjük le és takarékon főzzük addig, míg a kívánt állagot eléri.

Ha kész, még melegen keverjünk bele ízlés szerint vajat, mézet, cukrot, sót. Ehetjük magában, de juharsziruppal, fahéjjal, zúzott banánnal, darabolt eperrel, szeletelt almával dióval, mogyoróval vagy bármi mással, amit szeretünk. Jó étvágyat!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Ezeket az alapvető fogásokat ne készítsd, ha spórolnál

Az elmúlt egy évben az infláció olyan mértékben megugrott, hogy már az is szinte megfizethetetlen, ami eddig alapvető fogás volt a vacsoraasztalnál. Kalkulátorunk segítségével...

Már az olcsó is drága – Amit eddig olcsó ételnek hittél, már nem az!

Vigyázz, mert már a legegyszerűbb, legolcsóbb ételek elkészítése is olyan drága lehet, hogy azt egy átlag fizetésből nehéz kigazdálkodni. Nem vicc: a sajtos-tejfölös lángos...

Mutatjuk, mennyivel lehetne több a nyugdíjad a svájci indexálás bevezetésével

A nyugdíjak tarthatatlanul alacsonyak - ez ma már közismert tény, amivel senki nem vitatkozik. De mi lehet a megoldás? Szakértők szerint a svájci indexálás....