Nyári időjárásban a combkidörzsölődés nem válogat: lehet vékony vagy teltebb, nő vagy férfi, mindannyian szenvedhetünk vele. Nem kell miatta aggódni, pironkodni se érdemes. Mutatunk pár módszert, ami segít elkerülni a kellemetlen érzést. 

Alsónadrág helyett alsó nadrág 

Először is, a megfelelő ruházat csodákra képes. Gondoljunk csak a kerékpáros nadrágokra vagy a szorosan illeszkedő alsóneműkre, amelyek elválasztják a combokat és csökkentik a súrlódást. Ilyeneket könnyen beszerezhetünk fehérnemű boltokban, bármilyen fast fashion üzletben, de nemrégiben a Lidl középső soron is megtalálhatóak voltak igen kedvező áron. Tökéletes védelem a combok számára: észrevétlenül védelmeznek és megakadályozzák, hogy a egymásnak essenek. 

Ez a legolcsóbb. Szuper kényelmes, nem kell megijedni, hogy csak melegít. Légáteresztő, könnyed viselet, mintha rajtunk sem lenne. Halvány testszínű és nem vág be sehol, illeszkedik a test vonalához. Nem üt át a ruhán csúnya csíkokat hagyva.

Stiftek, szprék, csodaszerek 

Szinte végtelen árkategóriában és formában megtalálhatóak drogériákban és online is. Mutatom a kedvenceimet! 

A legfontosabb az izzadás megszüntetése, úgyhogy ha csak átmeneti, gyors megoldás kell, biztosan megtalálható otthon a fürdőszobaszekrényben a hintőpor. A célnak megfelel, bár hosszútávon szárítja a bőrt és rendszeresen újra kell applikálni, ami elég macerás és még a ruhán is meglátszik. Használhatunk helyette akár természetes anyagokat, mint például a kókuszolaj vagy az aloe vera gél, amik szintén kiválóak lehetnek és megtalálhatóak otthon. Ezek természetesen nyugtatják és hidratálják a bőrt.

Ez a Dechatlonban kapható speciálisan sportolóknak kifejlesztett krém és stift valóban védi a bőrt a túlmelegedéstől és irritációtól. Használatuk egyszerű és szerencsére nem hagynak semmiféle nyomot a ruhán.

Ha nem sajnáljuk rá a pénzt és megtehetjük, akkor ez egy teljes nyári szezont kibír. Multifunkciós, tehát a combok mellett hónaljra vagy lábra is használható. Vízálló és nem hagy foltot.

Ne feledjük, hogy a hidratálás kulcsfontosságú! Mind a bőrünk, mind az egészségünk érdekében fogyasszunk elegendő vizet és alkalmazzunk hidratáló krémeket, amelyek segítenek megőrizni a bőrünk rugalmasságát és ellenállóképességét. A jól hidratált bőr kevésbé hajlamos a kidörzsölődésre, így előzzük meg a kellemetlenségeket már az első lépésnél.

Ha viszont már megtörtént a baj, és a combok kidörzsölődtek, fontos, hogy megfelelően ápoljuk a sebeket. Alaposan tisztítsuk meg az érintett területet, hogy elkerüljük a fertőzéseket. Használjunk nyugtató és gyógyító krémeket, mint például az aloe vera gél vagy egy antibakteriális kenőcs, hogy felgyorsítsuk a gyógyulást. 

Ne hagyjuk, hogy a combkidörzsölődés elrontsa a napunkat!

Kérdésed van? Fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, segítünk!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Balatoni viharjelzés értelmezése: az életed múlhat rajta és sokan rosszul tudják

Minden évben április 1-jétől október 31-ig viharjelző szolgálat működik a négy legnagyobb tavunknál. Tudjuk, hogy melyik mit jelent? Ha a Balatonhoz készülünk, még az...

Hogyan lehet a szúnyogok ellen védekezni? Nagy erőkkel zajlik az irtás ezen a héten

A Katasztrófavédelem rendszeresen közzéteszi, hogy éppen hol irtják a szúnyogokat: ezen a héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A...

Ne hagyd elszállni a villanyszámlát: 8 tipp, hogy kevesebb legyen a klíma fogyasztása

Az utóbbi hetekben olyan meleg volt, hogy akinek csak van klímája a lakásban, az bekapcsolta. Ilyenkor sokak fejében megfordul, hogy ez mennyire megdobja villanyszámlát,...