NyitólapTűzifaTüzelőberendezések

Tüzelőberendezések

Ha az ember fatüzelésre gondol, akkor többnyire egy kályha vagy kandalló jut eszébe. A hagyományos vas- vagy cserépkályhákon kívül azonban rengeteg más fával működő fűtőberendezés áll rendelkezésünkre. És a már ismerősnek tűnő kályhákról is sok mindent tanulhatunk még.

Egyedi fűtés

Egyedi fűtésről akkor beszélünk, ha a házban több, egymástól függetlenül tüzelő fűtőberendezés van, például több cserépkályha és kandalló.

Hasznos volt?  

Központi fűtés

A központi fűtés lényege, hogy a lakás helyiségeiben nem kell egyenként begyújtani, hanem egy központi egység, kályha vagy kazán biztosítja, hogy mindenhol, ahol szeretnék, hogy kellemes meleg legyen. A keletkező hővel nemcsak fűteni lehet, hanem sok helyen a használati melegvizet is ezzel állítják elő.

Hasznos volt?  

Tüzelőberendezések energiahatékonysági címkézése

Ma már minden tüzelőberendezésen kötelező elhelyezni egy európai uniós szabvány szerinti címkét, ami arról tájékoztat, hogy mennyire energiahatékony a készülék. A címke kötelezően tartalmazza a szállítójának nevét és a pontos modell azonosítóját, a névleges teljesítményét kilowattban és a készülék úgynevezett energiaosztályát G-től A++ minősítésig. Ez a betűjel tájékoztat arról, hogy mekkora teljesítményű és mennyire energiahatékony az adott tüzelőberendezés: A++ a legjobb, G a legkevésbé hatékony – de a közeljövőben várható ennek a betűkód-rendszernek a megváltoztatása.

Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél