NyitólapTűzifaAz épület energetikai tulajdonságai

Az épület energetikai tulajdonságai

Nem csak az számít, hogy mennyi fát égetünk el és milyen hatékonyan. Az is nagyon fontos, hogy az így kinyert hőt ne hagyjuk elszökni. Otthonunk falai, ajtói és ablakai sok hőt ki tudnak engedni, ha nincsenek megfelelően szigetelve. Érdemes tehát erre is odafigyelni, mert sok pénzt spórolhatunk rajta.

Homlokzat és lábazat hőszigetelésének lehetőségei

A szigetelés megkezdése előtt fontos a megfelelő anyagok kiválasztása. A leggyakrabban használt anyagok a hungarocell és a kőzetgyapotot. Környezettudatosabb, de drágább megoldást jelentenek a szerves alapú kender és fagyapot hőszigetelő rendszerek.

Hasznos volt?  

Padló és födém hőszigetelésének lehetőségei

A padló és a födém szigetelését már van lehetőségünk jó minőségben elkészíteni házilag is. A padló utólagos szigetelésének tervezésekor is ki kell választanunk a megfelelő anyagot.

Hasznos volt?  

Nyílászárók – fa vagy műanyag – (A4-papír teszt) és tömítetlenség

Az ajtók és ablakok állapotát egy egyszerű teszttel magunk is ellenőrizhetjük. Ezt a módszert papírlaptesznek hívjuk. Lényege, hogy az ablak vagy ajtó vizsgálni kívánt területére egy hagyományos, például nyomtatásra vagy fénymásolásra alkalmas papírlapot helyezünk, majd rácsukjuk a nyílászárót. Ha könnyen ki tudjuk a papírt húzni, akkor nem jól szigetel a nyílászárónk. Egy-egy ablak vagy ajtó esetében célszerű a teljes kerület mentén a zárás minőségét végigellenőrizni.

Hasznos volt?  
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél