Visszaesik a hőmérséklet a jövő hét elején. Visszatérnek az éjszakai fagyok és napközben sem várható 10 Celsius-foknál magasabb csúcshőmérséklet. Nagypénteken, nagyszombaton, húsvétvasárnap, húsvéthétfőn változóan felhős időre számíthatunk.

Így fog kinézni a nagyhét időjárása:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint Hétfőn gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Késő délutánra az ország középső része kivételével csökken a felhőzet, néhol fordulhat elő zápor, esetleg hózápor. Az északi szél sokfelé megélénkül, megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 8 és 13 fok között valószínű.

Kedden az ország délkeleti, keleti felére vastag, zárt felhőzet húzódik, míg északnyugatra, nyugatra napos, gomolyfelhős idő valószínűbb. Délkelet, kelet felé haladva növekvő eséllyel valószínű csapadék, amelynek nagyobb része jó eséllyel lehet havas eső, havazás. Az északi szelet sokfelé erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén térségében helyenként viharos lökések kísérhetik. Hajnalra döntően fagypont köré hűl le a levegő, a szélvédett, fagyzugos északi völgyekben azonban ennél több fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 3 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán zárt felhőzet nagyobb eséllyel az ország keleti felén lehet, nyugatabbra gomolyfelhős idő valószínűbb. A keleti részeken van esélye esőnek, havas esőnek, havazásnak egyaránt. Többfelé lesz élénk, a Dunántúlon és a Zemplén térségében erős az északias szél. Hajnalban mínusz 3, plusz 2 fok valószínű, kelet felé haladva lesz a kevésbé hideg idő. Délután 3-9 fokra kell számítani. 

Csütörtökön döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Akár több helyen is lehet csapadék, amelynek formája eső, havas eső, havazás egyaránt lehet. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. Hajnalban mínusz 3, plusz 3 fok várható, délután 3-10 fok valószínű.

Húsvétkor:

Húsvétra kicsit melegedik az idő, de az ilyenkor szokásosnál hidegebb marad.

Nagypénteken általában erősen felhős vagy borult idő várható. Több helyen lehet nagyobb eséllyel már eső. Megélénkülhet, néhol megerősödhet az északi, északnyugati szél. A hajnali mínusz 2, plusz 4 fokról délutánra 6 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Nagyszombaton délkelet, kelet felől szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, ezzel együtt pedig kevesebb helyen kell csapadékra számítani. Helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hajnali mínusz 2, plusz 5 fokról délutánra 7 és 14 fok közé melegedhet fel a levegő.

Húsvétvasárnap változóan felhős időre van kilátás, elszórtan fordulhat elő záporos csapadék. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkülhet, néhol erős lökések is lehetnek. Hajnalra 0, plusz 7 fok közé hűl le, délutánra 8 és 15 fok közé melegszik fel a levegő.

Húsvéthétfőn marad a változóan felhős idő, elszórtan fordulhat elő csapadék az ország észak-keleti és észak-nyugati részén. A legmagasabb hőmérséklet 15 fok lehet, a minimum pedig 5-6 fok körül alakul.

Ha a Balatonra utaznál:

Ha a húsvétot a Balatonnál tervezed tölteni, a LikeBalaton közlése szeirnt ilyen időre számíthatsz:

Nagypénteken10 fok lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet, hajnalban akár 2 fokig is lehűlhet a levegő. Eső és zápor, borongós idő várható.

Nagyszombat picit melegebb lehet a hőérzetünk, 11 fok várható napközben, de a nap csak ritkán bújik elő és ismét számítani kell záporokra, zivatarokra.

Húsvétvasárnap tovább melegszik a levegő, reggel 5, napközben akár 13 fokot is mérhetünk és a napot is egyre gyakrabban láthatjuk, azonban ezen a napon se felejtsük otthon az esernyőt, mert záporokra továbbra is számítani lehet.

A hőmérsékletek húsvéthétfőn is az előző naphoz hasonlóan alakulnak, azaz 15 fok is várható napközben, s nem lesz eső az előrejelzés szerint. Bátran tervezzünk szabadtéri programokat, de készüljön réteges öltözékkel, mert a napsütéses órákat felhős időszakok is válthatják.

Arról, milyen időre számíthatunk áprilisban, itt írtunk:

Arról pedig, hogyan lesznek nyitva a boltok húsvétkor, itt írtunk:

Kapcsolódó

Legfrissebb

Fukar celebek: nem hinnéd, de fogukhoz verik a garast

Könnyű és szinte adja magát, hogy a hírességekről azt feltételezzük mindannyian pazar, luxus és kényeztető életmódot élnek, ahol a pénz nem számít. Gyakran igaz...

Tanórán kívüli tevékenységek 

Gyermekednek van valamilyen speciális érdeklődési köre, amivel szívesen foglalkozna az iskolán kívül is? Vannak olyan tanórán kívüli tevékenységek, amelyek az iskolában nem érhetőek el,...

Mit csináljatok a gyerekkel az őszi szünetben? 5 pénztárcabarát program 

Az őszi szünet 2023 október 27-től november 6-ig tart. Változékony és hűvös időt jósolnak a szünetre, de mi most olyan kinti és benti programokat...