A hosszú hétvégére megváltozik a vonatok, Volánbuszok és a HÉV-ek közlekedés rendje. Mire számíthatnak az utasok, hogyan alakul a menetrend? MÁV, BKK menetrend húsvét 2023minden fontos tudnivaló a hétvégére és a tavaszi szünet napjaira.

Vasúti közlekedés: több kocsival erősít a MÁV

A MÁV-START járatai április 6-án a tavaszi szünet első napján a pénteki, 7-én a szombati, 8-án és 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A vasúttársaság megnövekedett utasforgalomra készül, a szokásosnál több kocsival indítja el a vonatokat a húsvéti hosszú hétvégén, ahol erre adódik lehetőség. Közleményükben azt írták, igyekeznek egy-két kocsival többet kapcsolni

  • a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza közötti Nyírség InterCity-khez,
  • a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest között közlekedő Tokaj IC-khez,
  • a Budapest–Nagykanizsa közötti Tópart IC-khez,
  • a Budapest–Keszthely közötti Balaton IC-khez,
  • a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény IC-khez és
  • a Budapest–Tapolca vonalon közlekedő egy-egy sebesvonathoz.

Érdemes elővételben megvásárolni a menet- és helyjegyeket a sorban állások elkerülése érdekében.

Máshogy közlekednek a Volánbusz járati, ez a menetrend él

Április 5-én, szerdán munkanapon és a hét utolsó tanítási napján, 6-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, 7-én, nagypénteken a munkaszüneti napon, 8-án a szabadnapon, 9-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon, 10-én, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

Április 11-én a hét első tanítási szünetes munkanapjának, míg 12-én munkanapnak és a hét első tanítási napjának megfelelő menetrend lesz érvényben.

Fontos: Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. Itt nézzünk utána, mielőtt nekiindulunk, itt pedig a pénztárak nyitvatartására nézhetünk rá.

Így jár a HÉV

Április 6-án a H5-ös és a H7-es HÉV a tanítási szünetben pénteken érvényes menetrend szerint; a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV a munkanapokon érvényes menetrend szerint jár. 7-étől 10-éig a HÉV-vonalakon a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben (kivéve a H7-es HÉV-en, amely április 8-án szombati menetrend szerint jár). 11-én a H5-ös és a H7-es HÉV a tanítási szünetben hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint; a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV a munkanapokon érvényes menetrend szerint közlekedik húsvétkor.

Erre készüljünk Budapesten

A BKK 2023-as menetrendi naptárát ajánljuk mindenki figyelmébe, itt van. A menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben.

Milyen idő lesz húsvétkor?

Hogyan lesznek nyitva a boltok?

Kapcsolódó

Legfrissebb

Szja-bevallás 2024: újabb tájékoztatást adott ki a NAV, erre jó lesz figyelni

Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre. Jó tudni: az szja-bevallás 2024. május...

Durván megszaporodtak az SMS-es csalások: a rendőrség nevében próbálják lehúzni az embereket

Az elmúlt időszakban az e-mailes mellett az SMS-es csalások száma is megnőtt. Tavaly például a Magyar Posta nevével visszaélve próbálták becsapni a gyanútlan áldozatokat...

Otthonfelújítási támogatás 2024 feltételei: így kaphatsz maximális összeget

Június 3-tól lehet pályázni az új otthonfelújítási programra, amelyben az 1990 végig megépült családi házak energetikai korszerűsítésére lehet támogatást igényelni. A pályázatban kamatmentes hitellel...