Ha várhatóan neked semhavi 860 ezerrel a fizetésed az újévben, érdemes spórolni az élelmiszeren, mert elképesztő drága minden, és egyelőre nem is várhatók nagy árcsökkenések.

Ezzel a négy tippel éves szinten tízezreket lehet megspórolni úgy, hogy közben nem kell nagy áldozatokat hozni.

  1. Kísérjük folyamatosan figyelemmel a megvásárolt élelmiszerek szavatosságát, és a közeli lejáratúakat tegyük a hűtőben előre és középre. Figyeljünk arra, hogy a lejárati dátum közelében lévő termékeket fogyasszuk el elsőként, és sose nyissuk ki a bontatlan csomagolását annak, amiből már van egy bontott csomag!
  2. Próbáljunk ki maradékmentő recepteket! Az interneten számos ínycsiklandó fogást találunk, amik a maradékok felhasználására épülnek.
  3. Tervezzük meg előre a heti étkezésünket! Így nem csak egészségesebb és kiegyensúlyozottabb lehet az étrendünk, de nem utolsó sorban időt és pénzt is spórolhatunk vele.
  4. Csökkentsük azon alkalmak számát, amikor házon kívül eszünk. Természetesen nem kell teljesen megvonnunk magunktól egy éttermi vacsora élményét, azonban sokat spórolhatunk azzal, ha ritkábban megyünk étterembe.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Mi lesz a lakáshitellel válás esetén? Vigyázz, a CSOK-nál és a Babavárónál más szabályok érvényesek

A tavalyi évben Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 50 150 házasság köttetett és 16 700 válás véglegesítődött. Habár ez az adat nem azt...

Pálcikás illatosító házilag: tartós, dekoratív és fillérekből kijön

Munka után jó érzés egy kellemesen illatozó lakásba hazatérni. Mit használjunk? Vannak illatgyertyák paraffinból, szójaviaszból, repceolajból, találunk automata légfrissítő spray-t, és illóolajakat, pálcikás illatosítókat...

Majális Budapesten: a legjobb ingyenes programok 2024-ben

Május elseje a munka ünnepe. Idén szerdára esik, és bár hosszú hétvégét nem kapunk, lesz egy pihenőnapunk. Kimozdulna a család? Budapest majális 2024 programok:...