Lehet olcsóbb kenyeret venni, lehet menni a diszkontba a fűszeres helyett, jó a tavalyi cipő, nincs szükség nagy ajándékokra karácsonykor. Ezeket mindenki tudja. Most olyanokat mondunk, amik talán kevésbé ismertek, de akár 30-40 ezret is lehet fogni rajtuk havonta.

  1. Kövessük, mire költünk! Nem kell hozzá semmi bonyolult. Mivel a legtöbben mindent kártyával fizetünk, nem kell folyton jegyezgetni, elég hetente átnézni a kiadásokat. Ehhez vannak mindeféle alkalmazások is, sőt a bankok saját appjai is tudnak ilyen extrákat, de egy kocká füzet vagy exceltábla ugyanolyan jó. Ha őszintén és kitartóan vezetjük a kiadásainkat, látni fogjuk, mennyi pénz folyik ki a kezünk közül, és könnyebb lesz összeszorítani az ujjainkat.
  2. Arra fizessünk elő, ami kell! Netflix, Disney+, HBO, Spotify, YoutbePremium és így tovább. Sokan 4-5 ilyen streamingre is előfizetnek, hogy aztán legfeljebb kettőt használjanak rendszeresen. Érdemes csak akkor előfizetni, ha tényleg kell. Amelyiket egy hónapja nem használtunk, az nem kell.
  3. Pénzvisszatérítés, az is van? Az olyan rendszerek használatával, mint a RECASH app, a felhasználók minden vásárlás után pénzt kapnak vissza, akár 40 százalékot! Egyes hitelkártyáknál folyamatos és automatikus visszatérítések is vannak, de az élelmiszerláncok saját alkalmazásai is kínálnak ilyeneket.
  4. Bevásárlólista kell neked! Kevésbé veszünk meg olyan dolgokat, amikre nincs igazából szükségünk, ha tervszerűen, lista alapján megyünk a boltba. Még jobb, ha fix bevásárlónapunk van, amikor a legtöbb dolgot olcsó helyen megvesszük, egyébként pedig elkerüljük a boltokat.
  5. Ha kell valami, nézzük meg a konkurenseit! Hasonlítsuk össze a különböző márkák hasonló termékeit, hasonlítsuk össze a különböző boltokban kapható termékeket. Márkahűség helyett inkább azt nézzük, mi az, ami (majdnem) ugyanolyan jó, de olcsóbb (vagy takarékosabb).

Kapcsolódó

Legfrissebb

Legjobb e heti akciók: mutatjuk, miből érdemes most bevásárolni

Nem kérdés, hogy rengeteget spórolhatunk, ha az akciós termékeket vesszük. Persze nem érdemes mindent csak úgy összevásárolni, időt és pénzt takaríthatunk meg, ha előre...

A 40 fokot is bírja és gyönyörűen virágzik: ezt ültesd muskátli helyett

A szárazságtűrő egynyári növények közül az egyik leghálásabb a vinka, avagy rózsás meténg vagy rózsametáng. Levelei szépen erezettek, fényesek, virága jellegzetes, ötszirmú – ha...

Edd magad egészségesre: itt a legolcsóbb fermentált ételek listája

A természetes tejsavbaktériumok - amelyek a fermentált ételekben találhatók - csodát tesznek a bélflórával. Hozzájárulnak az egészséges és kiegyensúlyozott emésztéshez, csökkentik a káros baktériumok,...