Hogyan éljük túl a városban a kánikulát gyerekkel? Nem gubbaszthatunk egész nap a lakásban, a gyerekeknek nagy a mozgásigénye, amely ráadásul fittyet hány a 40 fokra is. Hacsak nincs kertünk vagy erkélyünk, akkor menni kell nincs mese. Viszont szerencsére sok átmenet van aközött, hogy a tűző napon aszalódunk vagy ki sem jövünk a négy fal közül. A legjobb gyerekprogramok kánikula idejére, amelyek ingyenesek vagy kedvezményes áron érhetők el.

Ingyenes strandok

Kánikula a városban? Irány a szabadstrand! Most van a legjobb lehetőség arra, hogy felfedezzük az országszerte található leghangulatosabb ingyenes strandokat Pest vármegyén át a Balatonig. Saját strand? Aki annyira szerencsés, hogy van erkélye, az bármikor strandolhat otthon, a felfújható medencében.

Vizes játszóterek

Hiába, a mozgást nem lehet megúszni, választhatunk viszont olyan játszóterek közül, amelyeken például vízágyú van vagy kifejezetten pancsolásra alkalmasak. A vízi játékokkal sokkal könnyebb kibírni a kánikulát, mint a forró csúszdán és mászókán játszani.

Jó hűvös múzeumok

Itt mondjuk szükséges előre tájékozódni, mert nem minden múzeum gyerekbarát, van olyan például, ahol csak babakocsiban ülve mehetnek be a gyerekek. Igazi felüdülés a múzeumi hűvös falak között tölteni néhány órát a kánikulában. Családosként bizonyos időszakokban ingyen lehet múzeumba menni, mutatjuk hogyan.

Parkok újragondolva

A legjobb gyerekprogramok egyszerűek és nagy mozgásteret engednek a gyerekeknek. Kánikulában miért ne költözhetnénk ki valamelyik parkba egy fél napra? Nem is kell hozzá messzire menni, mégis izgalmasabb, mint a megszokott játszótér. A fás helyeken néhány fokot spórolhatunk is a hőmérsékleten, ezeket a régi, szabadban játszható játékokat pedig kipróbálhatjuk a gyerekekkel, de a parkokban vízibombázni is ér.

Ilyenkor érdemes barlangot látogatni

A kánikulában a legjobb gyerekprogramok egyike a barlanglátogatás. Budapesten van több barlang is, például a Várban, illetve a Pálvölgyi-és Szemlőhegyi barlang is jó választás, de országszerte is találunk barlangokat, amelyek gyerekkel is simán látogathatók. Érdemes arra készülni, hogy a barlangokban 11 fok az átlaghőmérséklet.

Legjobb gyerekprogramok: túlélőtippek a kánikulához

Érdemes biztosra menni és néhány dolgot szem előtt tartani a kánikulában:

  • 11 és 4 óra között lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást
  • Mindig legyen nálunk ivóvíz
  • A vizes sapka vagy a fejtető bevizezése véd a napszúrás ellen és hűti a gyerekeket
  • Ne felejtsük el rendszeres kenni a gyerekeket naptejjel, amely könnyen lejön játék közben
  • Fogyasszunk magas víztartalmú gyümölcsöket (pl dinnye), ez plusz védelem a kiszáradás ellen
  • A langyos folyadék jobban hűti a teste, mint a jéghideg
További kérdéseid vannak? Ügyfélszolgálatunkhoz bármikor fordulhatsz tanácsért, információért. Keresd munkatársainkat az űrlapon keresztül!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Balatoni viharjelzés értelmezése: az életed múlhat rajta és sokan rosszul tudják

Minden évben április 1-jétől október 31-ig viharjelző szolgálat működik a négy legnagyobb tavunknál. Tudjuk, hogy melyik mit jelent? Ha a Balatonhoz készülünk, még az...

Hogyan lehet a szúnyogok ellen védekezni? Nagy erőkkel zajlik az irtás ezen a héten

A Katasztrófavédelem rendszeresen közzéteszi, hogy éppen hol irtják a szúnyogokat: ezen a héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A...

Ne hagyd elszállni a villanyszámlát: 8 tipp, hogy kevesebb legyen a klíma fogyasztása

Az utóbbi hetekben olyan meleg volt, hogy akinek csak van klímája a lakásban, az bekapcsolta. Ilyenkor sokak fejében megfordul, hogy ez mennyire megdobja villanyszámlát,...