Az áremelés a strandokat és fürdőket sem kerülte el, az elmúlt évben Magyarországon 18-20 százalékkal emelkedtek a fürdőbelépő árak. És, ha ez még nem volna elég, ezt az áremelkedést egy 8-10 százalékos drágulás is követte. Szerencsére több ingyenesen látogatható szabadstrand közül is választhatunk, amelyek Budapesttől nem messze találhatók. Mutatjuk melyik az 5+1 legjobb ingyenes szabadstrand Budapest környékén, ahol tiszta víz és idilli környezet vár.

5+1 ingyenes szabadstrand Budapest környékén

1. Dunakeszi szabadstrand

Dunakeszi gyönyörű és hangulatos partszakasszal rendelkezik, amely 250 méteren tartó szabadstrandjával várja a fürdőzőket. A strandon büfé és öltöző található. Kutyával különösen jó választás, mert külön elkerített rész van fenntartva a kutyások számára.  A lapos partszakaszon sok árnyékot adó fát találunk, a gyerekek számára játszótér került kialakításra és lehetőség van kenu-és kajakbérlésre is. A buszmegálló 1 kilométerre található, a vasútállomás pedig 1700 méterre a strandtól. 

2. Göd szabadstrand

Ingyenes szabadstrand Budapest környékén? Gödön egyenesen két szabadstrand is található, melyek fokozatosan mélyülő, kavicsos partszakasszal rendelkeznek. Mind az alsó-gödi, mind pedig a felső-gödi strandon találunk büfét, játszóteret, öltözőket és nyilvános wc-t. a partszakaszok végig fával szegélyezettek, így árnyékból nincs hiány. Kenubérlésre is van lehetőség, a legközelebbi buszmegálló 1 kilométerre, a vasút pedig 2 kilométerre található a strandtól.

3. Zebegény szabadstrand

Az egyik legkönnyebben megközelíthető ingyenes szabadstrand Budapest környékén a zebegényi szabadstrand, tömegközlekedéssel érkezve se kell sokat gyalogolni. A busz ott tesz le a strandon, a vasútállomás pedig 300 méterre található a strandtól. Ingyenes napágy és öltöző biztosított, viszont készüljünk fel, hogy ez a partszakasz nem bővelkedik árnyékban. Zebegényben gyönyörű kirándulóhelyek találhatók, és jó, hogy van hol megmártózni egy kiadós erdei túra után.

4. Szigetcsép- ingyenes szabadstrand Budapest környékén

Az idilli környezetben, Szigetcsépen található szabadstrand homokos parttal, sok fával és gyorsan mélyülő vízzel várja a strandolókat. A parton játszótér, röplabda és focipálya is található és természetesen ingyen öltöző. Éhen sem maradunk a büfének köszönhetően, egyedül talán a 2,4 kilométerre lévő vasútállomás ront a tökéletes képen. A szabadstrand hétfőtől péntekig 10:00-22:00 között, szombat-vasárnap pedig 09:00-22:00 között tart nyitva.

5. Dunabogdány szabadstrand

A dunabogdányi szabadstrandon árnyas-fás és homokos partszakaszt találunk. Fokozatosan mélyülő vizével és játszóterével kisgyerekes családok részére kifejezetten ajánlott. Ezen kívül foci-és röplabda pálya is helyet kapott a strandon, ha pedig megéhezünk, itt is találunk büfét.

+1 Római-parti Plázs

A Római-parti Plázs Budapest egyetlen szabadstrandja, amely a III. kerületben található a Római parton. A fürdőzésre alkalmas partszakaszon minden nap 10 és 19 óra között lehet fürdőzni a bólyákkal lekerített részen. A fürdőzők napágyat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget vehetnek igénybe. A vízminőséget folyamatosan ellenőrzik, a területet pedig éjszaka is őrzik. Jó tudni: a Plázs augusztus 20-ig tart nyitva.

A kedvenc ingyenes balatoni strandjainkat már összegyűjtöttük ebben a cikkben.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Balatoni viharjelzés értelmezése: az életed múlhat rajta és sokan rosszul tudják

Minden évben április 1-jétől október 31-ig viharjelző szolgálat működik a négy legnagyobb tavunknál. Tudjuk, hogy melyik mit jelent? Ha a Balatonhoz készülünk, még az...

Hogyan lehet a szúnyogok ellen védekezni? Nagy erőkkel zajlik az irtás ezen a héten

A Katasztrófavédelem rendszeresen közzéteszi, hogy éppen hol irtják a szúnyogokat: ezen a héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A...

Ne hagyd elszállni a villanyszámlát: 8 tipp, hogy kevesebb legyen a klíma fogyasztása

Az utóbbi hetekben olyan meleg volt, hogy akinek csak van klímája a lakásban, az bekapcsolta. Ilyenkor sokak fejében megfordul, hogy ez mennyire megdobja villanyszámlát,...