Nyolc százalékkal nőtt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja a harmadik negyedévben. Így már meghaladták az 52 ezer forintot. Ebben az időszakban majdnem 127 ezer kötelező biztosítást kötöttek az autósok a Netrisknél. 8 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A casco is megdrágult

Ezzel párhuzamosan az újonnan kötött casco biztosítások száma  11 százalékkal majdnem 7600-ra emelkedett. Az éves átlagdíj 17 százalékkal 148 ezer forint fölé drágult.

Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója erről szóló közleményükben kifejtette, hogy a biztosítási díjak emelkedése a minden területen érezhető drágulással magyarázható. Nőtt az autók ára és a szervizelési költségek is magasabbak lettek. Ugyanakkor a kgfb-s átlagdíjak emelkedése elmarad az inflációtól, míg a cascónál megközelíti azt – mondta.

Ennyivel drágult a legnépszerűbb autómárkák biztosítása:

A Netrisk összeállításából kiderül az is, hogy a legelterjedtebb autómárkáknál hogyan alakultak a kgfb-átlagdíjak: Az Opelek kötelezője mindössze 2 százalékkal nőtt, alig több mint 52 ezer forintra. A Volkswagenek, Renault-k, Fordok esetében az átlagdíj egyaránt 4 százalékkal 57-58 ezer forintra emelkedett. A Suzukiknál már 7 százalékos volt a kgfb-drágulás, az átlagos éves díj így valamivel több mint 42 ezer forint volt. A Daciáknál és Toyotáknál 10-10 százalékos díjemelkedés történt, ennek eredményeként 44 ezer és 51 ezer forintot tett ki az éves díj. (MTI)

Első autód megvásárlására készülsz?

Autóvásárlás előtt általában az a fő szempont és eldöntendő kérdés, hogy mire szeretnéd használni az autót. Városi közlekedésre és rövidebb távokra vagy rendszeresen hosszabb utakat tennél meg, akár egy másik városba? Első autónál, kevés vezetési rutinnal fontos a biztonság. A másik meghatározó tényező pedig nyilvánvalóan mindenkinek a saját anyagi lehetőségei. De a biztosítás díját is figyelembe veheted. Mi alapján válasszunk magunknak első autót? Korábbi cikkünkben segítettünk, hogy el tudd dönteni: milyen autót vegyél első autódnak.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Minden dolgozónak alanyi jogon jár, amikor elrendelik a hőségriadót – kötelező biztosítani

Az extrém magas nyári hőmérséklet – ami valljuk be egyre gyakoribb – nem csak a mindennapokban okoz nehézségeket, hanem a munkahelyek számára is komoly...

Tényleg bevezetik? Valóra válhat az ingyenes jogsi

Megjelent az a kormányhatározat, amely pénzt biztosít a honvédségnek a középiskolai tanulók ingyenes jogosítvány szerzésének finanszírozására- írta az economx.hu. A tervek szerint szeptembertől az...

Bársonyosan selymes bőr fillérekből: 6 természetes testápoló házilag

A bársonyosan selymes bőr sokak álma. Aki ilyen szerencsés adottsággal rendelkezik, annak nem kell bajlódnia a kiszáradás okozta apró sérülésekkel, vagy éppen a bőr...