November 27-től december 3-ig extra kedvezményekkel várja a népszerű diszkontlánc a 65 éven felüli vásárlóit. Mutatjuk, milyen termékekre vonatkozik a nyugdíjas kedvezmény a Lidlben.

Extra kedvezmények 65 év felettieknek

Már elérhető a 48. hétre vonatkozó akciós újság a Lidl oldalán, illetve a Lidl Plus applikációban. Ebben hirdették meg a nyugdíjas kedvezményt: november 27-től december 3-ig a 65 év feletti vásárlóknak 10, illetve 20 százalék kedvezményt biztosítanak a megjelölt termékekre. Az üzlet tájékoztatása szerint

a nyugdíjasok egy hétig minden friss zöldséget és gyümölcsöt 10 százalékkal, minden Hazánk Kincsei száraztésztát pedig 20 százalékkal olcsóbban vehetnek meg.

A nyugdíjas kedvezmény a Lidlben tehát viszonylag rövid ideig él, érdemes kihasználni a lehetőséget. Ugyanakkor azt sem árt tudni, hogy a kedvezménnyel megvásárolható termékekre mennyiségi korlátozás is van: mindegyikből legfeljebb 5 csomagot/darabot/kilót lehet venni egyszerre. Más kedvezményekkel nem vonható össze, és az önkiszolgáló kasszáknál sem érvényesíthető. Aki jogosult a kedvezményre, annak a pénztárosoknak kell jeleznie a kasszáknál.

Fontos: minden idős vásárló vigyen magával születési dátumot tartalmazó, fényképes igazolványt. Ha nem egyértelmű, hogy az illető betöltötte-e a 65. évét, akkor a pénztárosok kérhetik valamilyen okmány bemutatását.

Nyugdíjas kedvezmény a Lidl üzletein túl

Korábban már összegyűjtöttük, hogy milyen kedvezmények vehetők igénybe az idősebb korosztály számára. A teljesség igénye nélkül: a 65 éven felüliek ingyen utazhatnak belföldön, a 65 éven aluli nyugdíjasok pedig 50% vagy 90%-os kedvezményt vehetnek igénybe bizonyos alkalommal évente. Az egészségügyi kedvezmények között számos gyógyászati ellátás szerepel, beleértve a gyógyvizes gyógymedencéket, kádfürdőket és egyéb támogatott szolgáltatásokat. Szállodák és hotelek is kínálnak kedvezményes szállást, üdülést a nyugdíjasoknak, illetve vannak fürdők, gyógyfürdők, ahol olcsóbb belépőjegyet válthatnak.

Ha bevásárlásról van szó, akkor a Lidl mellett az Auchan és a Tesco boltjait érdemes még felkeresni: előbbiben extra pontgyűjtési lehetőség, utóbbiban kedvezmény várja az időseket a megjelölt napokon.

Számos szórakozási lehetőség, kulturális program is olcsóbban érhető el. A múzeumok többségében az idősek válthatnak nyugdíjas jegyet, de bizonyos életkor felett akár ingyen is látogathatnak kiállításokat. A könyvtárak, mozik, színházak is biztosítanak kedvezményt, erről részletesen itt írtunk.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Elektromos autó hátrányai: 7 dolog, amit tudnod kell vásárlás előtt

Érdemes lenne a hagyományos autót elektromosra cserélni? Sok előnye is van, amit már megírtunk egy másik cikkben, most viszont nézzük meg, hogy mik az...

Kedvezmény a családoknak: ingyenes múzeumi napok 2024

A múzeum eleve egy költséges program, főként, ha még a családot is vinnénk. Jó, ha tudjuk, hogy nem csak a nemzeti ünnepeken látogathatjuk ingyen...

Megéri még a Tesco bevásárlás a neten? Utánanéztünk

A Tesco online szolgáltatása azt ígéri, hogy több ezer termék közül állíthatjuk össze a bevásárlásunkat, amelyet a nekünk leginkább megfelelő időpontban szállítanak ki, de...