Mikor érkezik a decemberi nyugdíj? Az utalás a szokásosnál egy héttel korábban jön, a postai kézbesítés a nyugdíjkifizetési naptár szerint történik. Az mindenképpen jó hír, hogy az idősek korábban juthatnak a pénzükhöz, viszont ez azt is jelenti, hogy a decemberi nyugdíj és januári között csaknem 6 hét telik el – vagyis a havi ellátásnak majdnem 1,5 hónapig kell kitartania.

nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások kifizetése havonta, a tárgyhónapra történik. Postai vagy elektronikus úton kapják meg az érintettek, aszerint, hogy melyik folyósítási formát kérték. Az utalás általában a hónap 12. napján, vagy ahhoz legközelebbi munkanapon érkezik.

Ekkor érkezik a decemberi nyugdíj 2023-ban

A december havi nyugdíjakat a szokásnál egy héttel korábban, 2023. december 4-én, hétfőn utalják.

A Magyar Posta az ellátásban részesülőket a kézbesítési napokról rendszerint az előző év novemberében tájékoztatja. A postai kézbesítést kérő nyugdíjasok ekkor kapják meg a nyugdíjkifizetési naptárt, amelyben benne van, hogy pontosan melyik napon számíthatnak az ellátásokra. A kifizetési időszak általában az adott hónap 11-12-13-14. napjától eltarthat az adott hónap 24-25-26-27-28. napjáig is, a kifizetésre nincs egységes szabály. Jellemzően azért a hónap 15. napjáig meg szoktak jönni a nyugdíjak a postán keresztül is.

Novemberben már a magasabb összegű nyugdíjakat folyósították

2023 novemberétől 3,1 százalékkal emelkedtek az ellátások, ebben a hónapban tehát már a magasabb összeget kapták meg az idősek. A kormány számításai szerint jelenleg 210.700 forint az átlagnyugdíj, ami a korrekció után 6532 forinttal nőtt 217.232 forintra. Aki alacsonyabb ellátásban részesül, annak az emelés mértéke kisebb, míg ha magasabb, akkor az emelés is nagyobb.

Januárban már a szokás időpontban utalják az ellátásokat

2024-ban az első utalásra várhatóan január 12-én kerül sor. Ez azt is jelenti, hogy majdnem 6 hét telik el a decemberi és a januári időpont között. Érdemes erre az időszakra felkészülnie a nyugdíjasoknak, nehogy már év elején pénzszűkébe kerüljenek.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Elektromos autó hátrányai: 7 dolog, amit tudnod kell vásárlás előtt

Érdemes lenne a hagyományos autót elektromosra cserélni? Sok előnye is van, amit már megírtunk egy másik cikkben, most viszont nézzük meg, hogy mik az...

Kedvezmény a családoknak: ingyenes múzeumi napok 2024

A múzeum eleve egy költséges program, főként, ha még a családot is vinnénk. Jó, ha tudjuk, hogy nem csak a nemzeti ünnepeken látogathatjuk ingyen...

Megéri még a Tesco bevásárlás a neten? Utánanéztünk

A Tesco online szolgáltatása azt ígéri, hogy több ezer termék közül állíthatjuk össze a bevásárlásunkat, amelyet a nekünk leginkább megfelelő időpontban szállítanak ki, de...