2024. április 30-tól igényelhető a KKV Technológia Plusz Hitelprogram uniós forrású, fix 0%-os kamatozású kölcsöne. A hitelt mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik beruházási, fejlesztési célokra. A kamatmentes hitel vállalkozásoknak az országban bárhol felhasználható, egyetlen kivétel Budapest.

Kamatmentes hitel vállalkozásoknak

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram egy uniós forrású hitel, ami április 30-tól igényelhető az MBH és a Gránit Bank fiókjaiban, egészen 2024. december 30-ig. A mikro-, kis-, és középvállalkozások számára biztosítják ezt a kamatmentes beruházási hitelt.

Budapesten kívül az ország minden területéről várják a kérelmezőket, a keretösszeg kétharmadát azon régiók között osztják ki amelyek a leghátrányosabb helyzetben vannak. Ezek a Dél-Dunántúl, az Észak-Alföld, Dél-Alföld, és Észak-Magyarország. Ha valakinek ezeken a területeken van bejegyzett székhelye, nagyobb eséllyel fogja tudni kérvényezni a hitelt.  

Mekkora az összege?

Minimum 10, maximum pedig 100 millió forint lehet a felvett hitel összege. A szerződés megkötése után számított 6-18 hónap a rendelkezésre tartási idő. Nincs kezelési költség, se tartási jutalék vagy előtörlesztési díj. A teljes futamidő alatt fix nulla százalékos az ügyleti kamat. Ez azt jelenti, hogy a visszafizetendő összeg kiszámítható, a kifizetés végéig változatlan értékű havi kiadásnak minősül.

Mire használható fel?

A kölcsön beruházási célú, tehát fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra lehet felhasználni. Ilyenek lehetnek például:

  • elektromos jármű beszerzése
  • új tárgyi eszköz beszerzése
  • immateriális javak beszerzése
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásához kapcsolódó új eszközök beszerzése, új megújuló energiatermelő eszköz, például napelem beszerzése
  • információs és kommunikációs technológiai eszközök (hardver, hálózati és telekommunikációs eszközök) beszerzése
  • mérnöki és szakértői tanácsadás igénybevétele
  • képzés
  • minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek bevezetése és fejlesztése

Mik a feltételei?

Olyan mikro-, kis- és középvállalkozás veheti igénybe a hitelt, amely belföldön van bejegyezve (devizabelföldinek minősül). Rendelkeznie kell magyar adószámmal, és Magyarország területén lévő székhellyel. Gazdaságilag potenciálisan életképesnek kell lennie a vállalkozásnak és legalább 5 főt kell foglalkoztatnia az utolsó lezárt évi beszámoló alapján. Feltétel az is, hogy rendelkezzen legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel.

További szükséges információkat a palyazat.gov.hu oldalon lehet találni.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Megbízható utazási irodát keresel? Rémálom lehet a nyaralás, ha ezt az 5 dolgot nem tisztázod előre

Sok ember – főleg a családosok – számára felszabadító lehet, ha a nyaralást nem saját időnk és energiánk kárára szervezzük meg, hanem megbízunk ezzel...

A HBO Maxból Max lett: hogyan befolyásolja az előfizetői díjakat?

Május 21-től az HBO Maxból Max lett. Akik előfizettek a streamingszolgáltatásra, azok az elmúlt pár napban tapasztalhattak apróbb hibákat, és ha megnézzük a Max...

Mi az adóstárs és a kezes közötti különbség? Kétszer is gondold meg, mit vállalsz

Ha kölcsönt felvevő ismerősük, rokonunk felkér minket, hogy segítsük ki őket és legyünk az adóstársuk vagy kezesük, jól fontoljuk meg, mit lépünk. Az adóstárs...