Számos előnnyel jár, ha egy vállalkozás a munkavállalók képzésébe fektet be – még előnyösebb, ha ez pályázati pénzből történik. A GINOP Plusz 321-21 pályázat célja a munkahelyi képzések támogatása a kis- és középvállalkozások számára. A támogatás kisvállalkozásoknak akár 75 millió forint is lehet.

Miért érdemes egy (kis)vállalkozásnak a dolgozók képzésére költeni?

A munkavállalók képzésébe ugyanúgy be kell fektetni, ahogy egy gépparkba vagy egy gyártócsarnokba – mondja Kaiser Eszter, az AGORA Oktatási Intézet ügyvezetője. Kutatások igazolják, hogy többek között a stressztűrő és stressz- valamint változáskezelési készségek a folyamatos kihívásokkal való megküzdési stratégia elengedhetetlen részei. Milyen pozitív hatással lehetnek a munkahelyi képzések egy vállalat életére?

  • Jobb teljesítmény:  Az új ismeretek és készségek megszerzése révén a munkavállalók képesek lehetnek hatékonyabban végezni a feladataikat, így növelve a vállalkozás eredményességét.
  • Versenyképesség: A munkaerőpiac folyamatosan változik. A képzések lehetővé teszik, hogy a dolgozók megfeleljenek a változó követelményeknek és technológiáknak. Az új készségek megszerzése segít abban, hogy a vállalkozás versenyképesebbé váljon a piacon.
  • Munkavállalói elkötelezettség: A képzési lehetőségek azt mutatják a munkavállalóknak, hogy a vállalkozás érdekelt a készségeik fejlesztésében. Ez motiválhatja a dolgozókat.
  • Minőség javítása: A munkavállalók képzése hozzájárulhat a termékek és szolgáltatások minőségének javításához. Az új ismeretek és készségek megszerzésével a dolgozók jobb munkát végezhetnek, ami elégedettebb ügyfeleket és jobb vállalati hírnevet eredményezhet.
  • Innováció és új ötletek: Az új ismeretek és készségek megszerzése új perspektívákat nyithat meg, és segíthet a dolgozóknak új megoldásokat találni a vállalkozás kihívásaira. Az innováció révén a vállalkozás versenyelőnyhöz juthat, új termékeket vagy szolgáltatásokat hozhat létre, új piaci lehetőségeket fedezhet fel.

Persze mindehhez pénz kell. Ebben hivatott segíteni a GINOP Plusz 321-21 nevű program.

Támogatás kisvállalkozásoknak: munkavállalók fejlesztése pályázati pénzből

A GINOP Plusz 3.2.1-21-es program célja a vállalkozások segítése a munkaerő-képzésben és fejlesztésben, hogy növeljék versenyképességüket és eredményességüket. A támogatás képzési költségre, bértámogatásra, projekt-előkészítés, projektmenedzsment és szakmai megvalósítói költségekre igényelhető.

A támogatás kisvállalkozásoknak, pontosabban mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak, valamint nagyvállalatoknak is jár nyertes pályázat esetén. Mértéke nagyvállalatoknál 50%, középvállalat számára 60%, mikro- és kisvállalkozások esetében pedig 70%. A támogatási összeg kkv-k esetén 75 millió forint, míg nagyvállalatok számára legfeljebb 150 millió forint lehet. Pályázati határidő: 2023. július 31.

Milyen képzések támogathatók?

  • Soft skill képzések (pl. értékesítés, lean, kommunikáció, vezetők fejlesztése, stb.)
  • IKT-ra (információs és kommunikációs technológiákra) irányuló képzés
  • Nyelvi képzés
  • Szakmai ismeretre irányuló képzés

A GINOP Plusz-3.2.1-21-es kiemelt projekt felhívásáról a hivatalos közleményt itt található.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Nem bejegyzett élettárs öröklése: 8 dolog, amit kevesen tudnak

Itthon csak a magyarok fele van tisztában azzal, hogy az élettársakra nem ugyanazok a jogi szabályok érvényesek, mint a házastársakra. Nincs ez másképp az...

Hogyan ellenőrizhetjük az adószámlánkat? Mutatjuk lépésről lépésre

Tartozásunk van? Esetleg túlfizetésünk? Ha nem vagyunk benne biztosak, érdemes minél hamarabb lekérdezni az adószámlánkat, nehogy később meglepetés érjen. A túlfizetés még a jobbik...

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...