Kisvállalkozóként bizony nagy érvágás lehet, ha egy fontos alkalmazott balesetet szenved. Nem véletlen, hogy egyre több mikro- és kisvállalkozás igényli a Vállalkozói Védelmező személybiztosítást.

Az OTP Bank és a Groupama Biztosító tavalyi kutatása szerint minden harmadik magyarországi mikro- és kisvállalkozásnak jelentős működési problémát okozna, ha valamelyik kulcsembere egy baleset vagy betegség miatt nem tudná ellátni feladatait. A hitelintézet és a biztosító társaság számukra hozta létre tavaly a Vállalkozói Védelmező személybiztosítást, ami éppen ezekre a helyzetekre kínál gyors anyagi segítséget.

A speciális biztosítást tavaly nyári bevezetése óta már több mint 6 ezer vállalkozás igényelte. Ezeknek 70 százaléka Kft., 10 százaléka betéti társaság, az igénylők ötöde pedig egyéni vállalkozó. Az érintett vállalkozások átlagosan évi 100 millió forintos árbevétellel rendelkeznek, ágazatok szerinti bontásban pedig leginkább az építőiparban, az áruszállításban, valamint a kiskereskedelemben tevékenykednek. Többségében a tíznél kevesebb főt foglalkoztató kisvállalkozások választják ezt a védelmet. Néhány esetben már éltek is a döntéshozók a szolgáltatás nyújtotta lehetőséggel: elsősorban a csonttörések vagy kórházi ápolások egyösszegű támogatására jelentkezett igény.

– Rengeteg mikro- és kisvállalkozás működik Magyarországon, amelynek tulajdonosa ügyvezetője és mindenese is a cégnek, ezért ezek a vezetők nem engedhetik meg maguknak, hogy akár csak néhány napra is kiessenek a munkából. A Vállalkozói Védelmező biztosítás anyagi segítségével viszont áthidalhatják az esetlegesen felmerülő kritikus időszakot, vagy pótolhatják veszteségüket, ami fontos támogatás lehet. Ezt ismerik fel egyre többen a vállalkozók közül – mondta Budai József, az OTP Bank Bankbiztosítási főosztályvezetője.

Az OTP Bank tapasztalatai alapján az érdeklődő vállalkozások fele valamilyen hitel mellé igényli a biztosítást, hogy egy váratlan helyzetben az anyagi juttatás őrizhesse meg vállalkozásuk, illetve családjuk pénzügyi stabilitását.

A biztosítás népszerűségéhez az is hozzájárul, hogy míg sok élet- és balesetbiztosítás megkötését jellemzően orvosi vizsgálathoz kötik a biztosító társaságok, a Vállalkozói Védelmező biztosításhoz erre nincs szükség, sőt, már a bankfiókok mellett, kényelmesen, telefonon is megköthetik az ügyfelek az OTP Contact Center-en keresztül, és már másnaptól fedezetet nyújt a szerződés. 

(Forrás: AzÉnPénzem.hu)

Arról, hogy nálunk brutális adót vetnek ki kispénzűekre, pedig nincs ez így mindenhol, itt írtunk.

Kapcsolódó

Legfrissebb

2020 óta lejtmenetben a magyar adórendszer – Mutatjuk az okait

Komoly kritikát kapott a kormány 2020 óta folytatott adópolitikája, ami miatt kiszámíthatatlan a magyar adórendszer. A kormány visszamenőleges hatállyal alkot adójogszabályokat, adótörvények helyett rendeleti...

Zsebkendőnyi teraszon is lehet sok paradicsomod: ez a bombabiztos módszer

Még nem késő a paradicsom termesztése júliusban sem. Ha ilyenkor ültetünk, akár októberben is bőven hozhat termést a növény. Kis helyünk van rá vagy...

Elektromos roller kötelező biztosítás kalkulátor: ne fizess százezreket, ez csak trükk

Nagyjából 80-100 ezer elektromos roller közlekedik a magyar utakon, ezeknek 25 százaléka a közösségi rollermegosztók járműve. Régóta vitatéma, hogyan lehet használatukat szabályozni a közlekedésben,...