Nettó 133 000 Forintról beszélünk, ennyi most a minimálbér. Összeszedtük, mit jelent ez a gyakorlatban egy egyedülálló személynek.

Leginkább azt, hogy kell egy másik állás.

Lakhatás minimálbérből

A minimálbért kereső rendelkezzen saját ingatlannal, vagy a szülőknél lakik, mert egy társbérlet összege is súlyosan megterhel egy ekkora kasszát. 

Mennyi a rezsi?

Mint azt a másik cikkünkben is írtuk, egy pici lakás rezsije is nehezen szorítható 30 000 Forint alá, így ez az összeg elkerülhetetlen. 

Élelmiszer, tisztítószerek, kozmetikumok

Másik cikkünkben bemutattunk egy heti 10 000 Forintból elkészülő, napi 3 étkezést tartalmazó menüsort egy négyfős családnak, így havi 40 000 Forintból erős kompromisszumok árán lehet ezt a területet megoldani. 

Közlekedés

Az autót engedjük el, egy havi BKK bérlet 9500 Forint, ezt kerékpárral lehet kiváltani, ha ki lehet, mert az illető fizikailag olyan állapotban van, vagy olyan helyen lakik. Vagy simán be tud gyalogolni, mert kisvárosban él.

Most járunk 79 500 Forintnál. 

Minimális ruházkodás minimálbérből

Kizárólag használt termékekre szorítkozva, és csak a legszükségesebb holmik beszerzésével havi 10 000 Forint a ruhapénz.

Elektronika

Egy mobiltelefont spórolva havi 5000 Forintból ki lehet szorítani, ha összetörik, az nagy baj, vigyázni kell rá. 

Marad 38 500 Forint, amit az alábbiakra lehet elkölteni:

  • társbérlet, ha a saját ingatlan nem biztosított, bár annak drámaian kevés
  • havi pár alkalom kikapcsolódás
  • egészségügyi szűrővizsgálatok
  • félretenni nagyobb lélegzetvételű kiadásokra, például fogorvos

Minimálbérből kényelmes életre aligha futja.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Szja-bevallás 2024: újabb tájékoztatást adott ki a NAV, erre jó lesz figyelni

Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre. Jó tudni: az szja-bevallás 2024. május...

Durván megszaporodtak az SMS-es csalások: a rendőrség nevében próbálják lehúzni az embereket

Az elmúlt időszakban az e-mailes mellett az SMS-es csalások száma is megnőtt. Tavaly például a Magyar Posta nevével visszaélve próbálták becsapni a gyanútlan áldozatokat...

Otthonfelújítási támogatás 2024 feltételei: így kaphatsz maximális összeget

Június 3-tól lehet pályázni az új otthonfelújítási programra, amelyben az 1990 végig megépült családi házak energetikai korszerűsítésére lehet támogatást igényelni. A pályázatban kamatmentes hitellel...