2 tuti recept a legjobb amerikai káposztasalátához

A káposztasaláta története egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza, manapság viszont amerikai gyorséttermi menük ízletes köreteként fogyasztjuk leginkább. Megmutatjuk hogyan készítheted el otthon a legjobb amerikai káposztasalátát! Ne keresgéld tovább a receptet!
A ma Amerikában Coleslaw néven ismert étel őse Hollandiából származik, amelyet ott koolsaladenak, rövidítve Koolsának, magyarul káposztasalátának hívtak. Nem véletlen, ugyanis holland telepesek vitték magukkal az Újvilágba, ennek modern kifinomult változata a ma ismert amerikai kulináris ételkülönlegesség.
Több elkészítési formája létezik. Mutatunk 2 receptet, ami egyszerű, gyors és finom, elkészítésükkel ínycsiklandó amerikai káposztasalátát kínálhatunk a közös grillezéshez, vagy a vasárnapi menühöz.
A legjobb amerikai káposztasaláta receptje
Az amerikai káposztasaláta hozzávalói: fejes káposzta, sárgarépa, hagyma, só, majonéz, tejföl, tej, citromlé, torma, bors és petrezselyem.
A káposztasaláta elkészítésének első lépéseként egy tálban 70 dkg fejes káposztát, 2 db közepes sárgarépát, illetve fél fej hagymát reszeljünk le. Keverjük össze egy pici sóval, hagyjuk állni. Ezt követően ezt a keveréket jól mossuk át vízzel, majd nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
Egy másik tányérban keverjünk össze 8 evőkanál majonézt, 4 evőkanál tejfölt 4 evőkanál tejszínnel, 2 evőkanál mézzel, 2 evőkanál citromlével. Az így elkészült krémet ízlés szerint ízesítsük 1 mokkáskanál sóval, borssal, valamint egy csipetnyi petrezselyemmel.
Ha ezzel is kész vagyunk, akkor a 2 tányér tartalmát öntsük egybe, majd néhány órára tegyük hűtőbe. Minél tovább áll bent, annál jobban összeérnek az ízek, és salátánk annál ízletesebb lesz.
A híres countryénekesnő, Dolly Parton káposztasalátája
Ez a recept igazán krémessé, ropogóssá teszi majd a salátánkat, barbecue szezonban az énekesnő gyakran készíti. Vegyünk egy közepes fej káposztát, aprítsuk fel, és tegyük egy nagy tálba. Adjunk hozzá apróra vágott hagymát, répát, kaliforniai paprikát és apróra vágott savanyúságot (vagy csak a levét használjuk fel ízesítéshez).
Az öntet hozzávalóit célszerű egy külön tálban összekeverni. Ezek: 1 bögre majonéz, negyed bögre savanyúság leve, negyed csésze ecet, 2 evőkanálnyi cukor, 1 teáskanálnyi só, egy csipet fekete bors. Az öntetet a felaprított zöldségre öntjük és jól összekeverjük. Tálalás előtt fedjük le és minimum 15 percre tegyük a hűtőbe.
Ahogy azt korábban is említettük, eme hűs finomságot köretként fogyaszthatjuk leginkább, kiváló kiegészítője minden roston sült húsnak vagy sajtnak. Az amerikaiak hamburgerbe töltve is eszik előszeretettel. Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá!