Közeledik a karácsony és beléptünk az év végi visszaszámlálásba is. Ilyenkor már elkezdünk fejben sakkozni, hogy hogyan fogjuk kihozni az ünnepi vacsorát, az ajándékokat a családnak, rokonoknak, barátoknak és a munkahelyi karácsonyi húzáson a kollégának. Minden évben eltervezzük, hogy idén végre jó lenne időben felkészülni a karácsonyra és átgondolt költés mellett mindenkit szép ajándékokkal meglepni. Persze úgy, hogy közben a karácsonyi vacsorának is megadjuk a módját. Hatékony spórolási tippek karácsonyra, amelyekkel ajándékokra és ünnepi menüre is jut – mutatunk 7+1-et!

A kiadások csökkentése sokkal könnyebben megvalósítható, mint gondolnánk. Még külön félretenni sem szükséges, egyszerűen ne vásároljunk feleslegesen mostantól karácsonyig. A jelenlegi gazdasági helyzetben sokunknak nem is opció, hogy pont karácsony előtt kezdjünk el félretenni. Viszont rengeteget spórolhatunk csupán azzal, hogy nem költünk feleslegesen olyan dolgokra, amelyekre nincs szükségünk és nem kellenek a meghitt,szép ünnepléshez.

Spórolási tippek karácsonyra: több marad ajándékokra és az ünnepi menüre

  1. Új karácsonyi dekorációk. Hacsak nem törött vagy nem működik, nem éri meg újat venni. Inkább nézzük meg mit tudunk újrahasznosítani, például egy unalmas gyertyatartó ünnepi színt kap, ha átkötjük egy arany színű szalaggal. Házilag is készíthetünk új karácsonyfadíszeket, itt egy kiváló és filléres recept.
  2. Új sütiformák. A mézeskalácson úgyis a díszítés számít, és soha nem fogunk 30 féle sütiformát használni egyszerre. Főleg, ha rénszarvas alakú, olyat úgyis csak évente egyszer sütünk, azért pedig felesleges mindig új formákat venni.
  3. Új karácsonyi bögrék. Nagyon csábítóak és szépek minden évben a legújabb karácsonyi bögrék, de tényleg szükség van plusz egyre?
  4. Több ezer forintos adventi naptár. Sokkal személyesebb és olcsóbb egyenként ajándékokat csomagolni, mint megvenni egy előre gyártott, csak csokit tartalmazó naptárt, ami ráadásul biztosan nem éri meg az árát.
  5. Új adventi koszorú: ha sérült a tavalyi, persze, de egyébként  a legszebb természetes alapanyagokból elkészíteni, amelyeket az erdei séta során gyűjtesz.
  6. Új fényfüzérek: ha unalmas a tavalyi, inkább hasznosítsuk újra. Nagyon menőn mutat egy üres borosüvegben vagy mondjuk a konyhapult alá felfüggesztve, máris új hangulatot kap a lakás.
  7. Karácsonyi díszítésű ez meg az: olyan, mint az esküvői business, minden dupla annyiba kerül, ha karácsonyi. Viszont őszintén: egy évben egy hétig használod dekorációként, utána nem győzöd elpakolni. Ár érték arányban ez egyáltalán nem éri meg. Inkább válassz elegáns díszítésű dolgokat, amelyeket egész évben használhatsz, bármilyen ünnepi alkalomra. Például arany szélű tányérokat, de nem kell, hogy hóemberes legyen. Ugye, hogy nem vennéd elő szívesen májusban?
  8. Karácsonyi ruhák: mindenki szeret csinosan öltözni az ünnepekre, hiszen ettől is érezzük, hogy ez a nap különleges és ez választ el minket a dolgos hétköznapoktól. De őszintén, megéri több ezer forintért venni viccből egy karácsonyi pulcsit, amit azután soha nem veszel fel?

Kapcsolódó

Legfrissebb

Elektromos autó hátrányai: 7 dolog, amit tudnod kell vásárlás előtt

Érdemes lenne a hagyományos autót elektromosra cserélni? Sok előnye is van, amit már megírtunk egy másik cikkben, most viszont nézzük meg, hogy mik az...

Kedvezmény a családoknak: ingyenes múzeumi napok 2024

A múzeum eleve egy költséges program, főként, ha még a családot is vinnénk. Jó, ha tudjuk, hogy nem csak a nemzeti ünnepeken látogathatjuk ingyen...

Megéri még a Tesco bevásárlás a neten? Utánanéztünk

A Tesco online szolgáltatása azt ígéri, hogy több ezer termék közül állíthatjuk össze a bevásárlásunkat, amelyet a nekünk leginkább megfelelő időpontban szállítanak ki, de...