Pünkösdvasárnap és gyereknap idén ugyanarra a napra, május 28-ára esik. Országszerte rengeteg rendezvény és fesztivál várja a vendégeket, de a főváros is nagyon kitesz magáért: szombaton, vasárnap és még hétfőn is találhatunk kedvünkre való programot. Mutatjuk a legjobbakat.

Ingyenes gyerekprogramok Budapesten 2023-ban

Városligeti Gyermeknap – május 27-29., 10:00-19:00

Május utolsó hétvégéjén minden évben megtelik a Városliget gyereknapozó családokkal, idén sem lesz ez másként. Május 27-én és 28-án 2 színpadon, több mint 40 helyszínen zajlanak a programok, de hétfőn sem maradunk szórakozás nélkül. 2023-ban plusz egy nappal meghosszabbodik a gyereknapi fergeteg, május 29-én fellépőkkel, további programokkal készülnek a szervezők. A részletes programterv itt olvasható.

Marczi Gyereknap – Marczibányi Téri Művelődési Központ, május 27., szombat 10:00-12:00

A gyereknapi programsorozat a Kodzsugukila boszorkány c. afrikai mesével veszi kezdetét. Bábok és különleges hangszerek is lesznek, utóbbiakkal az előadás után közelebbről is megismerkedhetnek a kicsik. 11 órától kézműves foglalkozáson próbálhatják ki a gyerekek, hogy milyen nagyban festeni, egymást rajzolni, nyomatokat készíteni, különleges technikákat kipróbálni. Részletek itt.

Gyereknap a Kultúrkúriában, május 27., szombat 15 órától

A program:

  • 16.00: Fabatkák kertje – a Mesebolt Bábszínház előadása
  • 17.15: Varázspercek – Varázs Tamás bűvész műsora
  • 18.00: Boridalok Trió – Interaktív családi koncert

Játszóházakkal is készülnek: Királyfiak és királylányok játszópark, Vitéz László bábjátékautomata, Játékkkert, Furfangos csudavilág játszóház, kézműves sarok, hempergő, logikai és ügyességi játékterasz várja a kicsiket. Részletes műsor.

Óbudai Gyereknap – Óbuda, Fő tér, május 27., szombat 10:00-19:00

Egész napos gyereknapi mulatságra számíthatunk, ahol nemcsak a kisebbek, hanem a tizenévesek is találnak korosztályuknak megfelelő programot. 10-től az Alma együttes ad koncertet, 11:30-tól délután 2-ig mesejátékokkal szórakoztatják a gyerkőcöket, 3 órától pedig Gryllus Vilmos lép színpadra. A nagyobbakat az Első Óbudai eSport bajnokság keretében egész napos FIFA és Forma-1 versenyek várják PS5-ön és valósághű szimulátorokon. Ez csak egy kis ízelítő, a teljes programkínálat itt olvasható.

Gyermeknapi forgatag, XIII. kerület – Béke tér, május 27-28. (szombat-vasárnap) 10 órától

Május utolsó hétvégéjén tartják a kerület születésnapját. Szombaton nemzetiségi fesztiválon, vasárnap a kerületi civil szervezetek napján vehetünk részt. Egész hétvégén lesz retro körhinta, gyorsasági pálya, ugrálóvár, párbaj lövöldözés, arcfestés és még sok egyéb. A legkisebbekről sem feledkeztek meg: szombaton színpadi programokkal, vasárnap interaktív gyerekkoncerttel és bűvésszel szórakoztatják az aprónépet. Leírás itt.

Cifra Palota XXL – Müpa, május 28., vasárnap 10:00-15:00

Vasárnap XXL méretben érkezik a Müpa családi rendezvénysorozata, a Cifra Palota gyereknapi kiadása. Az esemény elsősorban a 0-12 év közötti korosztályt szólítja meg ezerszínű programkínálatával. Lesz meseszínpad, hangszersimogató, népi játékok és számtalan kézműves foglalkozás.

Gyereknap a Bókay-kertben, május 28., vasárnap 13:30-tól

Az ingyenes családi rendezvényen többek közt az Első Emelet, Halász Judit és Kökény Dani is fellép, de lesznek gólyalábasok, vásár, mesefigurák és arcfestés is. Nagyszínpaddal, fesztiválszínpaddal és kiegészítő programokkal várják a családokat.

Nagy Dínófesztivál a Margitszigeten, május 28., vasárnap 10 órától

A 30 éves Jurassic Park című film tiszteletére május 28-án egész napos dínófesztivált rendeznek a Margitszigeti Színházban. Lesz többek között ásatás, régészet, evolúció, Pteranodon sárkányreptetés, bábkészítés, dínó szépségverseny és dínó szumó, szabadulószoba (12+). Részletes program itt.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Szja-bevallás 2024: újabb tájékoztatást adott ki a NAV, erre jó lesz figyelni

Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre. Jó tudni: az szja-bevallás 2024. május...

Durván megszaporodtak az SMS-es csalások: a rendőrség nevében próbálják lehúzni az embereket

Az elmúlt időszakban az e-mailes mellett az SMS-es csalások száma is megnőtt. Tavaly például a Magyar Posta nevével visszaélve próbálták becsapni a gyanútlan áldozatokat...

Otthonfelújítási támogatás 2024 feltételei: így kaphatsz maximális összeget

Június 3-tól lehet pályázni az új otthonfelújítási programra, amelyben az 1990 végig megépült családi házak energetikai korszerűsítésére lehet támogatást igényelni. A pályázatban kamatmentes hitellel...