A húsvét és karácsony után a pünkösd a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, ami mindig a húsvét utáni 50. napra esik. 2023-ban egybeesik a gyermeknappal, így számos remek ingyenes program várja a kicsiket és nagyokat országszerte a hosszú hétvégén. Ingyenes program pünkösd 2023 – mutatjuk a lehetőségeket!

Ingyenes pünkösdi programok a fővárosban és környékén

Május 27-28-29. a budapesti Városligetben is felhőtlen szórakozásról fog szólni. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gazdag programmal és sok szeretettel vár mindenkit a napozóréti Nagyszínpadon. Bemutatók, koncertek is lesznek, például Varga Viktor, Caramel, Kökény Attila.

Május 28-án Gyál városközpontjában utcazenei fesztivállal, koncertekkel, gyerekprogramokkal és az ízek utcájával várják a látogatókat. Koncertek, óriás biliárd, körhinta, ugrálóvár, térjátékok, óriás színező, óriás darts, óriás buborék játszó és népi játszótér, ezek mindegyikét kipróbálhatják a családok.

Ingyenes program pünkösd 2023: jobbnál jobbnál rendezvények várnak országszerte

Május 27-29. között kerül megrendezésre a zalakarosi pünkösdi ünnepség a Karos Korzón, ahol színes programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Siófok 2023-as pünkösdi rendezvényén olyan népszerű előadók garantálják a nagyszerű hangulatot, mint Zséda, a KFT, az Alma együttes és a The Carbonfools.

Pünkösdi Szezonnyitó és Főzőverseny lesz május 27-én. Szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket Zamárdiban.

A Pünkösdi Virágálom Székesfehérvár május 26-29. között kerül megrendezésre a fehérvári belvárosban, ahol a hagyományoknak megfelelően idén is virágba öltözik a város. Gyönyörű virágkompozíciókat láthatunk, megér egy nagyobb utazást! A rendezvény ideje alatt virágba borul az Országalma, a Városháza, a Díszudvar, a Püspöki Palota kapuja, a Török-kút és a Szent István Király Múzeum Rendház épülete. A megnyitó ünnepségen galambröptetés is színesíti a programokat május 26-án délután 5-kor a Városháza előtt.

Az Egerszalóki Pünkösdi Tor-Túrát május 27-én rendezik meg Egerszalók több helyszínén, amelynek során a látogatók végigkóstolhatják az egész falut. A tradicionális pünkösdi eseményen több helyszínen számos finomság, szabad tűzön és kemencében készült helyi ételkülönlegesség, házi sütemény, zamatos borok és zenei programok várják az érdeklődőket.

Május 26-28. között ismét a pálinkáé lesz a főszerep Gyulán, a történelmi fürdővárosban. A pünkösdi hosszú hétvégén veszi kezdetét immár 23. alkalommal a méltán népszerű és évről-évre hatalmas tömegeket vonzó fesztivál, amely a város és a térség egyik legnagyobb, országosan ismert gasztronómiai rendezvénye.

Május 27-28-án Pünkösdi Fesztivált tartanak a füzéri várban. Az idei már a tizenhatodik fesztivál a sorban, melynek programjai kicsiknek és nagyoknak is nagy élményt nyújtanak.

Pünkösdi Fesztivált rendeznek Szekszárdon május 27-29. között. Az év egyik legnagyobb fesztiválján számtalan program várja a minőségi koncertek, a finom étkek és a fantasztikus hangulatú rendezvények kedvelőit.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Krumpli termesztése vödörben? Mutatjuk, mire figyelj

Nem csak azok tudnak házilag termeszteni krumplit, akiknek kertje van. Még egy erkély is elég, vagy egy jó napos terület a lakásban. Bizony, beltérben...

Egész évben lombos, nyáron gyönyörű virágokat hoz: így neveld a japán cserjédet

Nagy népszerűségnek örvend a japán cserje. Nem csoda, hiszen mutatós, örökzöld növény, amelyet egyszerű nevelni. Ha ügyesen gondozzuk, apró fává nő, ha pedig többet...

Keveset költ Magyarország a szociális kiadásokra és ez hosszú távon is nagy bajt okoz

Az európai uniós tagállamok átlagosan a GDP 27 százalékát költik szociális kiadásokra, Magyarország ehhez képest csak 16 százalékot- derül ki az Eurostat adataiból. A...