Itt az igazi retró keksztekercs recept, így lesz mindig tökéletes

Retró keksztekercs, ami mindig nagyon nagy sikert arat!
A keksztekercs recept annak ellenére, hogy nagyjából 50 éves, a népszerűsége legalább annyira töretlen, mint közeli rokonának, a kókuszgolyónak. Pofonegyszerű, de van pár szabály, amit be kell tartani ahhoz, hogy biztosan sikerüljön.
Keksztekercs
Egyszerű és nagyszerű

Felszerelés
- Robotgép
Hozzávalók
- 300 gramm darált háztartási keksz
- 80 gramm porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 ek kávé
- 1,5 dl tej (kicsivel több vagy kevesebb, amennyit a keksz felvesz)
- 100 gramm kókuszreszelék
- 100 gramm puha vaj
- 120 gramm porcukor
A szóráshoz:
- 1 marék kókuszreszelék
Elkészítés
- A kekszet, a porcukrot és a kakaót összeszitáljuk.
- Hozzáöntjük a langyos tejet és a kávét, alaposan összedolgozzuk.
- A szóráshoz való kókuszreszeléket egy deszkára szórjuk. A tekercs alapját téglalap alakúra csapkodjuk, majd a deszkára tesszük, és fél centi vastag, téglalap formát nyújtunk belőle.
- Ha nagyon ragadna, megszórjuk kókuszreszelékkel azt a felületet is, amit nyújtunk.
- Ha kész, a puha vajat robotgéppel simára keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket.
- A puha masszát kicsi adagokban ráhalmozzuk a kinyújtott kekszes alapra, majd elsimítjuk.
- Óvatosan feltekerjük, majd elegyengetjük. Ha kicsit törne, meleg kézzel elnyomogatjuk.
- Pár órára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon.
A kekszmassza az összegyúráskor legyen puha, formázható, de ha nagyon ragad, adjunk hozzá még egy kis kekszet. A krémet akkor a legegyszerűbb belekenni a kekszes alapba, ha puha a vaj, és nem keményíti meg a porcukor és a kókuszreszelék. Ha tálaláskor nagyon törne, hagyjuk kicsit kiengedni, akkor egyszerűbben tudjuk szeletelni.