”A legfinomabb étel, amit valaha ettem” – 15 perc alatt elkészül

Igen, bevallom, elkövettem. Én is főztem már százszor olyan ebédet a gyerekeknek, ami kábé 15 perc alatt elkészült, pont amennyi idő alatt meg lehetett főzni a tésztát hozzá. Aztán begyűjtöttem a kölyköktől a címben olvasható dicséretet. Ki nem csinált még ilyet?

Kérdésed van a recepttel vagy a főzéssel kapcsolatban? Ügyfélszolgálatunk két nap alatt ingyen válaszol!

Igazából ez nem is egy recept. Inkább egy nagyon egyszerű vagy még annál is egyszerűbb módszer arra, hogy a gyerekek ízlését olyan étellel szolgáljuk ki, ami nem drága és nem egészségtelen. 15 perces ebéd. Két alapváltozatot mesélek most el, amiket szoktam csinálni, aztán annyi variálást lehet beletenni, amennyihez éppen kedve van az embernek.

Szóval fogok egy nagy acéllábost, amibe fölteszem a tésztavizet. Elég sok só, maximum hőmérséklet, rá a fedő, forrjon fel gyorsan. Ha felforrt, mehet bele olyan durumtészta, ami épp van otthon. A gyerekek szeretik az aranyos formájúakat: a farfalle például nagy kedvenc, de a fusilli se szokott megmaradni. A spagettit én kevésbé javaslom, mert csak szenvednek a feltekeréssel és közben összefröcsölnek mindent. Ha a tészta kifőtt, leveszem a tűzhelyről, leszűröm és visszaöntöm a forró lábosba, hogy leszáradjon.

Amíg a tészta fő, elkészítem magát az ételt. Húsmentes változatnál annyit csinálok, hogy fél deci olajat felmelegítek serpenyőben, beledobom a fűszereket, kevergetve megsütöm őket kicsit, majd jöhet bele a teljesen sima passzírozott paradicsom. Jó a sürített is, de azt higítani kell. Pár perc alatt összefőzöm és kész. Mehet a másik lábosba a már leszáradt tésztára, aztán a sajtforgácsot már a tányérban szórom rá nekik.

Ha húsos 15 perces ebéd változatot akarok, akkor máshogy kell csinálni. Ha a hús mondjuk szalonna, akkor először azt teszem a serpenyőbe, és ha kisült, akkor adok hozzá egy kis olajat és a fűszereket, utána már minden azonos az előző bekezdésben foglaltakkal. Ha a hús csirkemellfilé, akkor először azt teszem a forró serpenyőbe, megpirítom és utána a többi már megint ugyanúgy. Ebben az esetben viszont az összefőzés legalább 10 percig tart. Ha paradicsom nélküli verziót akarok, akkor 20%-os főzőtejszínt, némi tejet, keményítőt és reszelt sajtot teszek a szószomba. A paradicsomost kakukkfűvel, oregánóval és bazsalikommal, a tejszínest rozmaringgal, petrezselyemmel és szerecsendióval szoktam fűszerezni. Aki(nek a gyereke) szereti a fokhagymát, az ne sajnálja egyikből se. Ha felnőttekre főzünk, akkor a csilipehely és a feketebors is jól megy ezekhez.

Tudtad? Azt az eljárást, amikor a szárított fűszereket szárazon megpörököljük vagy olajban megpirítjuk, bloomingolásnak nevezik, ami szó szerint virágoztatást jelent. Ez az eljárás szépen feltárja a fűszert, aminek erősebb illata és íze lesz.

 “A legfinomabb étel, amit valaha ettem” - 15 perc alatt elkészül
“A legfinomabb étel, amit valaha ettem” – 15 perc alatt elkészül
Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

A zsebbika életmentő, ha nem indul az autó: egyedül is beindíthatod a kocsit, így működik

Ha lemerül az akkumulátor, az autós zsebbika lehet a legjobb barátod. Ez a kis készülék bárhol és bármikor segíthet beindítani a kocsit anélkül, hogy mástól kellene segítséget kérned.

300 ezres támogatás jár mozgáskorlátozott nyugdíjasoknak! – Így kaphatod meg!

Sokan nem tudják, de mozgáskorlátozott nyugdíjasoknak akadálymentesítési támogatás jár! Akár 300 ezer forintot is kaphatsz!

Hortenzia szaporítása egyszerűen: így dús, virágzó bokraid lesznek belőle

Egyetlen tőből lehet csodálatos hortenzia bokrod.

Ha ilyen NAV üzenetet kapsz, fuss! Csalásra figyelmeztetnek a szakértők

Egyre gyakoribb egy NAV-os csalás – hamis SMS-ekkel és e-mailekkel próbálnak adatokat lopni. Tudd meg, hogyan ismerheted fel a csalókat!