Ez a legjobb kenyérlepény recept, amit az interneten találhatsz, nem kell tovább keresni

Nemrégiben írtam a tortilláról, hogy milyen egyszerű elkészíteni és mennyivel olcsóbb, mint a bolti. Ezt a cikket a tortilláról itt olvashatja. A tortilla tényleg remek, de nem mindenki szereti, hogy ennyire vékony és hajlékony.
Azoknak, akik a vastagabb, buborékosabb, ropogósabb lepényt szeretik, mára egy remek kenyérlepény recept érkezett, amit én is csak véletlenül találtam a TikTokon.
Nagyon jó, mert nem kell bele élesztő és nem kell többször átgyúrni és kétszer pihentetni meg keleszteni semmi ilyesmi. Egy kis kavarás, kicsi gyúrás, kis pihi és már sütheted is. Az ára pedig hát finoman szólva alacsonyabb, mint bármilyen hasonló minőségű készterméké. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyennel simán megmenthető az este, ha elfelejtettünk kenyeret venni, mert körülbelül 15 perc alatt elkészül, még annál is gyorsabb, mintha rendelnénk valamit. És hát az illat.
Szóval kell hozzá 20 deka liszt, amit először egy csipet sóval és egy teáskanál sütőporral elkeverünk. Ezután egy fél deci vizet és 15 deka joghurtot keverünk hozzá. Jól összedolgozzuk a tésztát, és tulajdonképp a lényegi résszel készen is vagyunk.
Érdemes egy kicsit pihentetni, de nem kell órákig, simán elég 10 perc neki. A kidolgozott tésztát egyébként el is lehet tenni a hűtőbe egy fóliával lefedve, aztán másnap reggel elővenni. Ilyenkor még egyszer gyúrjuk át azért.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 4 részre osztjuk, mert a 200 gramm lisztes mennyiségből négy lepény jön ki. Szépen megformázzuk. Ha túl lágy, akkor kis lisztet még adhatunk hozzá (nem rontottál el semmit, a joghurttól is függ). Forró serpenyőben kis vajon vagy olajon pár perc alatt készre sütjük, aztán amint kicsit rácson kihűlt, ehetjük is.
Ha kérdésed van a receptekkel kapcsolatban, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, két napon belül válaszolunk!
Lepénykenyér (joghurtos)

Felszerelés
- 1 nagyobb serpenyő
- 1 közepes keverőtál
Hozzávalók
- 200 gramm liszt
- 1 tk sütőpor
- 0,5 dl víz
- 150 gramm joghurt (görög a jó, ami nem folyós)
- 1 csipet só
- 1 kk olaj (vagy vaj, kacsazsír stb.)
Elkészítés
- A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük.
- Hozzáadjuk a vizet és a joghurtot, majd jól összedolgozzuk.
- Kicsit meggyúrjuk és négyfelé osztjuk.
- Kis lepényeket formázunk belőle, és mindkét oldalát szép aranyra sütjük.