Go Back

Lepénykenyér (joghurtos)

Finom, gyors, olcsó
Kenyérlepények kistányéron
Recept nyomtatása
Fogás kenyér, köret, lepény, szendvics
Konyha fúziós
Kulcsszavak kenyér, lepény
Előkészítési idő 5 perc
Elkészítési idő 5 perc
Pihentetés 5 perc
Teljes idő 15 perc
Adag(ok) 4 darab
Költség 250 forint

Felszerelés

  • 1 nagyobb serpenyő
  • 1 közepes keverőtál

Hozzávalók

  • 200 gramm liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 dl víz
  • 150 gramm joghurt (görög a jó, ami nem folyós)
  • 1 csipet
  • 1 kk olaj (vagy vaj, kacsazsír stb.)

Elkészítés

  • A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a vizet és a joghurtot, majd jól összedolgozzuk.
  • Kicsit meggyúrjuk és négyfelé osztjuk.
  • Kis lepényeket formázunk belőle, és mindkét oldalát szép aranyra sütjük.