A legjobb tortilla otthon készül és pofonegyszerű megcsinálni, neked is menni fog

A legjobb tortilla otthon készül, akárcsak a legjobb kenyér. Az egyiket viszont olcsó és könnyű elkészíteni, míg a másik elsajátításához hónapok gyakorlása szükséges, így nem is különösebben megérős. Most az előbbiről lesz szó.
Miért érdemes otthon csinálni?
Mert SOKKAL olcsóbb. Az átlagos minőségű csomagolt termékek általában 650 forintnál kezdődnek, míg ez a tortilla otthon ennek nagyjából a hatodrészéből elkészíthető. Ez a 6 lap olyan 100 forint körüli összegből jön ki, ha napraforgóolajat használunk hozzá.
Mert JÓVAL egészségesebb. Semmilyen adalék nem kell hozzá, se tartósítószer nem szükséges, se állományjavító, az eredmény így is remek lesz. Nem is nehéz az elkészítés, aki olyan szinten járatos a konyhában, hogy meg tud sütni egy alap rántottát, annak ez is menni fog.
Mert KIMONDOTTAN jobb lesz, mint a bolti. Mivel frissen készül, az íze és az állaga is jobb, valamint remek kenyérillat lesz tőle a lakásban. Ha lefagyasztjuk, akkor is simán hozza az átlagos csomagolt színvonalat.
Tortilla otthon

Hozzávalók
- 250 gramm liszt (BL55 vagy kenyérliszt)
- 150 ml víz (meleg)
- 5 ek napraforgóolaj (vaj, margarin vagy zsír is lehet)
- 0,5 tk só (finom)
Elkészítés
- A sót a liszttel elkeverjük.
- Jöhet bele a zsiradék, amit egy villa segítségével jól beledolgozunk, hogy morzsás állagot kapjunk.
- Hozzáöntjük a vizet és nagyjából 5 percig gyúrjuk. Ha nagyon kemény, kis vizet még adhatunk hozzá.
- Konyharuha alatt 15 percig pihentetjük.
- Átgyúrjuk a tésztát, majd 6 egyenlő részre osztjuk, és megformázzuk a kerek lapokat. Vékonyra nyújtjuk, de vigyázunk, hogy ne lyukadjon ki a tészta.
- Vastag aljú serpenyőt jól átforrósítunk, majd közepesre vesszük a lángot, és egyenként mindkét oldalon 1-1 perc alatt megsütjük a tortilla lapokat.
Tehát a legjobb tortilla otthon és frissen készül, de azért is nagyon jó, mert jól eltartható. Ha nincs időnk mindig újat csinálni, csak dobjuk be a mélyhűtőbe, hónapokig eláll. Amikor elővesszük, elég pár másodpercre berakni a mikróba vagy palacsintasütőben átforrósítani. Isteni lesz, és kenyér helyett általánosan használható.
Kérdéseid vannak a receptekkel vagy a főzéssel kapcsolatban? A Hóvége Ügyfélszolgálat ingyen és gyorsan választ ad, keress bennünket!
Ha pedig valami különlegesen finomat akarunk csinálni belőle, az alábbi receptünket ajánljuk.
A tortilla otthon készítve is nagyon sok mindenre jó, maradékmenetésben például verhetetlen, hiszen szinte bármit bele lehet tölteni, és teljesen új fogás élményét adja, legyen szó pörköltről vagy bolognairól vagy akár levesből maradt húsról és zöldségről.