Fokhagymás sült zöldségek tepsiben 1000 forintból: gyors, laktató és nem hizlal

Főzni akkor jó, ha nem bonyolult és nem is érdemes nehezíteni a hétköznapokat. Idényzöldségekből bármikor készíthetünk gyorsan egy laktató ebédet vagy vacsorát. Legjobb, ha sütőben sütjük és, ha még húst is teszünk mellé macera nélkül megvagyunk egy komplett fogással. Tepsiben sült zöldségek fokhagymával, jó fűszeresen. Így készítsd, hogy tökéletesre süljön.

Tepsiben sült zöldségek – így lesz a legízletesebb

A sült zöldség az egyik legkönnyebben elkészíthető köret, ráadásul nem hizlal és, ha idény zöldségekből választjuk, akkor a pénztárcánknak is jót teszünk.

Az őszi időszakban is jó dolgunk van, bőséges zöldség kínálat áll rendelkezésre. Ilyenkor jó igazán a sütőtök, a burgonya, a cékla, a zeller és a padlizsán is. Keverhetünk csíkokra vágott fehérrépát és zellert is a kevésbé karakteres zöldségek közé, vagy vágjunk citrom és narancsszeleteket a tepsiben sült zöldségek közé.

A lényeg, hogy friss zöldséget válasszunk és ne féljünk keverni az ízeket. Például az édes sütőtök mellé tehetünk burgonyát és céklát is.

Ráadásul most nagyon jó áron kapható a sütőtök és a burgonya is ezekben az üzletekben.

Mi kell ahhoz, hogy tökéletesre süljenek a zöldségek?

60 dkg kedvünk szerint választott zöldséghez szükség lesz:

  • 0,5 dl olívaolajra
  • 1 tk sóra
  • 0,5 tk borsra
  • petrezselyemre
  • 3 gerezd fokhagymára

Elkészítés

  1. A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
  2. Aprítsuk fel a petrezselymet és a fokhagymát.
  3. Az olívaolajat keverjük össze a sóval, borssal.
  4. A fűszerekkel és az olajjal forgassuk össze a zöldségeket.
  5. A fűszeres zöldségeket tegyük előmelegített sütőbe, fedjük le fóliával.
  6. Süssük 45 percig, onnan tudjuk, hogy jó, ha már sötétbarna vagy megpuhul a széle.
  7. Sütés közben forgassuk át.
  8. Az utolsó 5 percben vegyük le a tepsiről a fóliát.
sült édesburgonya hagyma és fehérrépa fűszerekkel

Mi illik a tepsiben sült zöldségek mellé?

Tehetünk húst a zöldségek mellé, sülés közben összeérnek az ízek. A tepsiben sült zöldségekhez használt fűszerkeverék tökéletes a húsok ízesítéséhez is.

Készíthetünk különböző szószokat vagy mártogatósokat is a zöldségek mellé, például zöldfűszeres krémet.

A zöldfűszeres mártogatóshoz keverjünk össze egy kis doboz tejfölt vagy natúr joghurtot sóval, apróra vágott újhagymával és egy kiskanál oregánóval.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Meddig áll el a halászlé a hűtőben? Ennyi idő után már veszélyes megenni

Csak rövid ideig fogyasztható biztonsággal az ünnepi halászlé.

1 evőkanál a hűtő aljába és vége a büdösnek: friss és tisztaság illat pillanatok alatt

A büdös hűtő ellen nem szükségesek a speciális csodaszerek, azonban egy-két házi praktika kihagyhatatlan, ha biztos megoldást keresünk.

Így a legolcsóbb utazni: a legjobb Volánbusz-kedvezmények, amit megéri kihasználni

Már mindenki díjmentesen utazhat, aki betöltötte a 65. életévét, 65 év alatti nyugdíjas vagy még nem múlt el 14 éves.

Bonus-malus: így nullázza le magát sok autós teljesen feleslegesen

Azt mindenki tudja, hogy ha kárt okoz, ugrik a bónusz, de azt már kevesebben tudják, hogy másként is el lehet bukni.

Berobbant a szilveszteri roham: ezt kapkodják most a magyarok az üzletekben

Az élelmiszerboltok forgalma akár két-háromszorosára is nőhet az átlagos hetekhez képest

Válás házassági anyakönyvi kivonat nélkül – az „elveszett” iratok nyomában

Nehéz ügy: az egyik fél válni akar, a másik nem, a dokumentumok pedig...