Húsvéti szendvicstorta: lepd meg a vendégeket egy abbahagyhatatlan különlegességgel

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készül el a gyors és mutatós húsvéti szendvicstorta. Nagyon egyszerű, olcsó, és nem kell sok időt szánnunk rá. Előre szeletelt kenyérrel könnyebb lesz elkészíteni, ugyanis akkor nem fogunk annyit bajlódni a kenyér héjával.

Húsvéti szendvicstorta

Gyors és mutatós
Recept nyomtatása
Adag(ok) 4

Felszerelés

  • 1 tortaforma

Hozzávalók

  • 6 szelet szendvicskenyér
  • 500 gramm krémsajt
  • 1 darab tejföl
  • 6 darab tojás
  • 1 marék metélőhagyma
  • 1 tk paprikakrém
  • 2 szelet főtt sonka
  • 1 ek mustár
  • 7 szelet párizsi
  • 1 marék reszelt sajt
  • 8 vékony szelet füstölt karaj vagy sonka
  • Zöldségfélék (ízlés szerint)

Elkészítés

  • Először is főzzük keményre a tojásokat. Ha elkészültek pucoljuk meg őket, majd tegyük félre hűlni.
  • Tisztítsuk meg a zöldségeket és a szebb darabokat hagyjuk egyben mert jól fognak jönni a húsvéti szendvicstorta díszítésénél. Keverjük össze a tejfölt a krémsajttal, majd a kapott krémet osszuk öt egyenlő részre.
  • A kenyérszeletekből fogjuk kialakítani a húsvéti szendvicstorta ”piskóta-rétegeit”, ehhez helyezzünk le 4 szelet kenyeret négyzetalakba, majd a tortaforma méretének megfelelően vágjuk le a sarkait. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk megoldani, ha a tortaformával lenyomatot készítünk rájuk, majd annak vonalán vágjuk le a felesleget. Összesen 16 szelet kenyérrel így, 4 réteget tudunk készíteni. Ha megvagyunk, nekikezdhetünk a rétegzésnek.
  • Helyezzük a csatos tortaformát lapostányérra, majd kezdjük el felépíteni a szendvicstortát. Tegyünk a legaljára egy kenyér réteget, majd a krém 1/5-ét kenjük rá, aztán két szelet füstölt sonkát. Ezt kenjük meg mustárral, majd egy réteg szeletelt főtt tojást tegyünk rá.
  • Jöhet a következő réteg kenyér, újra a tejfölös krém egy adagja, majd a párizsi-réteg és mondjuk retek, uborka karikákat, a lényeg, hogy zöldség legyen. Erre mehet a reszelt sajt.
  • Ezt követően tegyünk még egy kenyérréteget, krémet, majd a füstölt karaj szeleteket és még egy kis főtt tojást, zöldséget, esetleg lilahagymát, apróra vágott paprikát. Az egészet az utolsó kenyérréteggel zárjuk le, majd helyezzünk súlyt a tetejére 10-12 percig.
  • A maradék krém egyik részébe keverjük bele a paprikakrémet. Óvatosan távolítsuk el a súlyt a húsvéti szendvicstorta tetejéről, vegyül le a csatos formát is. A torta tetejét kenjük be tejfölös krémmel az oldalát meg paprikással. Szépen egyengessük el, aztán már csak a díszítés van hátra, amit mindenki saját tetszése szerint alakíthat.
  • Tegyük a hűtőbe egy órára, ezután már tálalható is!

Ha a húsvéti szendvicstorta mellett szükséged van még több gyors vendégváró ételekre, itt olvashatsz recepteket hozzá.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

3 töltött tojás húsvétra, ha unod már a kaszinót – recept

Töltött tojás húsvétra, meglepő? Nos, ezek egy kicsit igen. Három rendhagyó receptet hoztunk,...

A túlevés nemzeti sportjának ünnepe – húsvéti szokások és hagyományok

Húsvét, ez a tavaszi csoda, amikor a nyuszi tojást tojik (igen, biológiát meghazudtolva),...

Elveszik a jogosítványod, ha erre nem figyelsz: így nézheted meg, mennyi büntetőpontod van

Hány büntetőpont esetén vonják be a jogsit és hol lehet megnézni, hogy eddig hány pontot gyűjtöttünk?

Beutaló nélkül is elérhetjük a szakorvost? Mutatjuk, mikor nem kell a háziorvoshoz fordulni

Futjuk a felesleges köröket, telik az idő, és ezen sokszor az sem változtat, ha egyértelmű, melyik szakterülethez tartozik a problémánk.

Használt autót vennél részletre? Ráfizethetsz, ha ezt az 5 dolgot nem ellenőrzöd a szerződésben

Sokan gondolkodnak használt autó vásárlásán, de a magas árak miatt egyre többen keresik a részletfizetéses megoldásokat. Ez ugyan lehet számodra a legkivitelezhetőbb megoldás, de ha nem figyelsz néhány fontos részletre a szerződésben, könnyen kerülhetsz kellemetlen helyzetbe.

Nem kapsz gyógyszert, sorsjegyet vagy csavart – így alakul az ünnepi nyitvatartás 2025 húsvétján

Barkácsáruház, lottózó, patika, plázák és boltok - minden egy helyen!