Kívül ropogós, belül omlós – filléres, pofonegyszerű csirkeszárny pácokat hoztunk olvasóinknak.

A csirkeszárny soha nem tartozott a drága alapanyagok közé, de nemcsak annak köszönheti a népszerűségét, hogy az elmúlt években ennyire elszálltak az árak – rengeteg kreatív séf kezdett el játszani vele az elmúlt időkben. Most mi is hoztunk három filléres házi pácot hozzá – akár hétvégére, akár vendégvárónak, de még kiránduláshoz is szuper ötlet lehet. 

Az alap, a Szent Grál

  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk só
  •  0,5 kk fehérbors
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1 kg csirkeszárny
  1. A csirkeszárnyakat középen megtekerjük, és a forgónál kettévágjuk – szárnytőre és szárnyvégre.
  2. Alaposan letöröljük papírtörlővel.
  3. A sütőport – amitől extra ropogós lesz a bőre -, a sót a borsot és a fokhagymát összekeverjük, és alaposan beleforgatjuk a szárnyakat.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, spriccelek bele pár csepp olajat, majd beleteszem a szárnyakat, és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk
  5. 20 perc után megfordítjuk, és még 15 percig sütjük, majd grillfokozatra kapcsoljuk a sütőt, és aranybarnára pirítjuk a szárnyakat.

Tipp: Ez egy alap darab, de tovább turbózhatjuk a szárnyakat, ha még melegen bbq szószba, vagy olvasztott vajjal kevert csípős paprikakrémbe mártjuk őket, de akár egy laza mézes-mustáros vagy zöldfűszeres-citromos mázat is villámgyorsan beszívnak.

A ragacsos-kólás csirkeszárny pác

  • 2 dl kóla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ek szójaszósz
  • 1 ek ketchup
  • 1 kg csirkeszárny
  • 0,5 dl olaj
  1. A szárnyak kivételével az összes hozzávalót kieverjük. Ha a szójaszósz nem sós, akkor sózzuk is finoman.
  2. Beletesszük a szárnyakat, és legalább 3 órán keresztül ( de inkább egy éjszakán át) pácoljuk benne.
  3. Ha kész egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és nagy lángon lepirítjuk a szárnyakat. Ha nem férnek el, akkor több körben.
  4. Ha az összes szárny kapott egy ropogós kérget, akkor hozzáöntjük a páclevet, és lefedve 10 percig főzzük.
  5. Ha letelt, levesszük a hőfokot, és kis lángon, fedő nélkül addig keverjük, míg a kóla besűrűsödik és ragacsos bevonatot képez a szárnyakon.

Tipp: Ha szórunk rá szezámmagot és újhagyma finomra vágott zöldjét, akkor ázsiai irányba vihetjük el a fogást!

Az indiai csirkeszárny pác

  • 2 dl joghurt
  • 3 púpos ek tandoori fűszerkeverék
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 tk citromlé
  • 1 kk só
  • 1 kg csirkeszárny
  1. A joghurtot az összes többi hozzávalóval, majd a pácba forgatjuk a szárnyakat. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap vékonyan olajozott tepsibe tesszük, és szárnyakat (nyugodtan kotorjuk rá az edényben maradt pácot)
  3. 220 fokra előmelegített tepsibe tesszük, és kb 40 percig sütjük -félidőben megfordítjuk.

Tipp: ennek az utóbbi csirkeszárny pác változatnak nagyon jól áll a kerti sütőgetéskor kapott füstös plusz íz, úgyhogy bátran dobjuk rá a grillre fóliatálcán!

3 szuper csirkeszárny pác
Napi Spúrtipp

Kapcsolódó

Legfrissebb

Élettársi kapcsolat vagy házasság? Szerződés, vagyonközösség, öröklés – tényleg nem számít a „papír”?  

Ma már teljesen szokványos, ha egy fiatal pár tagjai nem terveznek összeházasodni. Kapcsolatuk lehet erős és életre szóló, nem a „papír” meglétén áll vagy...

Azonnal meghalhatsz, ha vízzel akarod eloltani az elektromos tüzet: 10 életmentő tanács

Az elektromos tűz egy speciális és veszélyes tűzeset, amit elsősorban elektromos berendezések meghibásodása, túlmelegedése vagy vezetékek hibája okozhat. Az áram miatt nem alkalmazhatók a...

Havi 187 ezer forintot ad az állam albérlet támogatásra az álláskeresőknek: mutatjuk a feltételeket 

Az utóbbi hónapokban nem sokat hallhattunk róla, de idén márciusban a kormány új programot vezetett be, amely az albérleti díjak megugrása miatt segít az...