Mielőtt rögtön rávágnánk, hogy igen, érdemes utánaszámolni a csirke aktuális árának.
Átlagos bolti árakkal számoltunk, akciókat nem vettünk figyelembe.
A csirke a sertés mellett az egyik leggyakoribb húsféle a magyar háztartásokban. Viszonylag olcsó, emellett egészséges, de milyen formában érdemes megvenni ezt az alapanyagot?
Külön részek ára a cikk írásának idején:
- csirkecomb 749 Ft/kg, egy pár súlya: = kb. 400 g 299 Ft
- farhát és nyak, levesnek valók belsőség nélkül 289 Ft/kg, egy súlya: = 400 g 116 Ft
- bőrös, csontos csirkemell 1299 Ft/kg, egy súlya = kb. 300 g 390 Ft
Összesen tehát 805 Ft
- Bontottcsirke belsőségek nélkül: 769 Ft/kg
- A fenti részek össztömegének megfelelő méretű csirke ára (kb, 1,2 kg)= 845 Ft
Összesen tehát 845 Ft
Bár azt gondolnánk józan paraszti ésszel, hogy az egész bolti csirke olcsóbb, a számok azt mutatják, mindig utána kell számolni, mielőtt döntünk. Különösen igaz ez az árstopos világban, ahol a csirke egyes részei különösen olcsók, mások drágábbak, az egész baromfi pedig egy teljesen külön kategória.