5 különleges fogás a legolcsóbb zöldségekből

Káposzta, répa és zellergumó, tél végén és kora tavasszal másra bajosan számíthatunk, ha alacsony költségvetésből akarjuk kihozni a zöldséges fogásokat. Ezekre mutatunk most nem közismert, ám annál finomabb fogásokat. A receptek mind rendkívül egyszerűek.

Főételnek számolva fejenként 1/2 kg zöldséggel érdemes számolni.

Sült zellerkarika

A zellert meghámozom, ujjnyi szeletekre vágom. Egy tepsit kiolajozok, ráfektetem a karikákat, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal és 150 C fokos sütőben 2 órát sütöm.

Hamburgerbe is bele lehet rakni hús helyett, rendkívül intenzív, aromás finomság.

Sült káposztaszelet és paradicsomosan sült káposztaszelet

A káposztát bő ujjnyi vastag szeletekre vágom, maradjon egyben. A zellert meghámozom, ujjnyi szeletekre vágom. Egy tepsit kiolajozok, ráfektetem a karikákat, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal és 150 C fokos sütőben 2 órát sütöm.

A paradicsomos változathoz a szeletet még a fenti olajozáson, sózáson, borsozáson túl külön meglocsolom annyi sűrű paradicsompürével, ami jól átjárja, befedi és úgy sütöm meg.

Mindkettő édes, karamelles, rizzsel körítve kész főételek.

Répatócsni

A répákat meghámozom, közepes répánként egy evőkanál liszttel elkeverem, annyi vizet adok hozzá, hogy formázható massza legyen. Sózom, őrölt szerecsendióval ízesítem.

Egy serpenyőben olajat hevítek és a tócsniból félcentis palacsintát nyomkodok bele, mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

Magában is ájulásig el lehet tőle készülni, pláne majonézzel körítve.

Répa, földimogyoró és narancs

A répákat meghámozom, legyalulom. Földimogyoróvajat kikeverek felesben narancslével, sózom és a tűzálló edénybe rakott répákra locsolom. 150 C fokos sütőben 2 órát sütöm.

Laktató, egy rizzsel pláne az.

Amerikai káposztasaláta

4 főre pirítóssal feladva főételnek elég mennyiség

  • 1 kg finomra reszelt káposzta
  • 250 g reszelt répa
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 ekanál mustár
  • 1 dl tárkonyecet 
  • őrölt fekete bors
  • cukor

A majonézt tejszínnel elkeverem, a  mustárral és ecettel ízesítem. Az alapanyagokat összekeverem, és egy éjszakát pihentetem lefóliázva a hűtőszekrényben.

Itt pedig egy extra: majonézes cékla, mert általában a cékla is jó árban van ilyenkor.

Itt vannak a szuper és olcsó rizses és babos ételeink is!

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Betegen tömegbe menni maszk nélkül? Ez nem bátorság, hanem felelőtlenség

A maszkviselés betegen nem félelem, hanem felelősség. Cikkünkben elmagyarázzuk, miért fontos maszkot viselni, ha náthás vagy.

A legfinomabb eperbefőtt házilag: évekig eláll és zamatos marad

Az eperbefőtt házilag is lehet tartós és mennyei. Lássuk, mire figyelj, hogy még évek múltán is ugyanolyan finom maradjon.

30 ezer forintos utalványt kap minden nyugdíjas

30 ezer forintos nyugdíjas utalvány minden nyugdíjasnak, íme a fontos tudnivalók.

Ellepték a lakásodat a szárnyas hangyák? Így űzd el a betolakodókat

Utána jártunk, hogyan küzdheted le őket természetesen vagy vegyszeresen, hogyan előzheted meg a jövőbeli inváziót.