Nyugdíjasok számára a közlekedési kedvezmények a legismertebbek, de ezen kívül is vannak még lehetőségek. Bizonyos üzletekben engedményeket kaphatnak, olcsóbban üdülhetnek, a szépkorúaknak pedig extra juttatás is jár. Összegyűjtöttük a nyugdíjasoknak szóló kedvezményeket, íme a lista!

Nyugdíjasoknak szóló kedvezmények: utazás

Az ingyenes utazás 65 év felettiek számára széles körű, kiterjedve a közforgalmú személyszállítási eszközökre, beleértve a vonatokat, helyközi autóbuszokat, HÉV-et, elővárosi autóbuszokat, kompokat és réveket. Az “Ellátottak utazási utalványa” további kedvezményeket kínál a 65 év alatti nyugdíjasok számára, lehetővé téve 50% vagy 90% kedvezmény igénybevételét bizonyos alkalommal évente. Az utalványt automatikusan kiküldik minden jogosultnak, és az érvényessége január 1-től március 31-ig tart.

A BKK járművein történő ingyenes utazás szintén elérhető a 65 év felettiek számára, és az Ellátottak utazási utalvány alapján más kedvezmények is igénybe vehetők. A nyugdíjas igazolvány helyett az “Ellátottak utazási utalvány” jogosít kedvezményes utazásra, és az igénylés automatikus postázással történik.

Egészségügyi kedvezmények az időseknek

Az egészségügyi kedvezmények között számos gyógyászati ellátás szerepel, beleértve a gyógyvizes gyógymedencéket, kádfürdőket és egyéb támogatott szolgáltatásokat. Szállodák és hotelláncok is kedvezményes üdülési lehetőségeket kínálnak a nyugdíjasoknak.

Segítség a hétköznapokban

A bevásárlásnál az Auchan és a Tesco is segítik az időseket különféle kedvezményekkel, és számos szórakozási lehetőség, mint a múzeumok, mozik és színházak, további kedvezményekkel várja az időseket. A 70 év felettiek a könyvtárakban is jelentős kedvezményekkel részesülnek.

Jubileumi juttatás

A szépkorúak jubileumi juttatása különleges figyelmet érdemel, különböző összegekben történő köszöntéseket kínálva azoknak, akik a 90., 95., 100., 105., 110. vagy 115. életévüket ünneplik. Ezt a juttatást nem kell kérelmezni, az eljárás hivatalból indul.

Hobbi

A horgászok számára különféle kedvezmények érvényesek, beleértve a 70 év feletti horgászoknak járó ingyenes horgászengedélyt, amely az állami horgászjegy és szövetségi hozzájárulás díjától mentesít.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Kinek jár ingyenes országbérlet? Tízezrek lehetnek jogosultak rá

2023. május 1-jétől vásárolható meg az új vármegye- és országbérlet. A bérletek a korábbiaknál is egyszerűbb megoldást kínálnak, hiszen a napi ingázáshoz és a...

Csillogó, hófehér házi készítésű karácsonyfadíszek fillérekből

Az alábbi karácsonyfadíszek azért csodálatosak, mert tényleg hófehérek lesznek, a száradási időt leszámítva egy óra sem kell az elkészítésükhöz és kisgyerekekkel együtt is nyugodtan...

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj? Itt a pontos dátum

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj? Az utalás a szokásosnál egy héttel korábban jön, a postai kézbesítés a nyugdíjkifizetési naptár szerint történik. Az mindenképpen jó...