Persze nem itthon, Bécsben. Az osztrák Klinik Florisdorf 3124 eurós, vagyis több, mint 1 160 000 forintos alapbért kínál az ápolóknak, ráadásul 13. és 14. havi fizetés is jár. Mit várnak cserébe? Mutatjuk.

„Jómagam is a Klinik Florisdorfban dolgozom általános és hasi sebészeti osztályon. Dolgoztam már Németországban éveken át több Klinikán, de ez a kórház mindent ver” – írja egy elégedett magyar ápoló posztjában. A bejegyzés szerint a bécsi kórház több osztályára is keresnek munkaerőt, jelentkezőből egész biztosan nem lesz hiány.

3124 euró, 13. és 14. havi bér, nyaraláspénz – a magyar ápolók álma Ausztriában valóság

Kis hazánkban ennek a bérnek harmadát-negyedét keresheti meg egy ápoló, de az orvosainknak is csak 10 éves gyakorlat után lehet ennyi a bére. (És akkor a munkakörülményekről még nem is beszéltünk.) A Klinik Florisdorf ajánlata már az alapbér miatt is meggyőző, de vannak még extra juttatások:

  • jár 13. és 14. havi fizetés, amit a dolgozók decemberben, illetve januárban kapnak meg;
  • évente minimum 5 hét szabadság vehető ki, amihez nyaraláspénzt is adnak;
  • adott a túlórázási lehetőség, viszont itt nincs semmiféle kavarás, a pénzt hónap végén pótlékkal együtt kifizetik;
  • ezen felül kellemes munkakörnyezetet biztosítanak és a beosztás is rugalmas.

Nagyon jól hangzik, de mit várnak cserébe? Semmi megugorhatatlan feltételről nincs szó: a jelentkezőnek B2-es német nyelvvizsgával kell rendelkezni, valamint ápolói végzettségét honosítania kell Ausztriában. Megmutatjuk a posztot is:

Az álláslehetőség főleg a határ menti településeken élők számára lehet vonzó, de azt el is tudjuk képzelni, hogy valaki messzebbről költözik át az osztrák fővárosba. Bécs 2022-ben ismét elnyerte a világ legélhetőbb városa címet, és úgy tűnik, nemcsak élhetőbb, hanem lassan olcsóbb is lesz, mint Budapest.

Mennyit keres egy főispán? És egy futár?

Kapcsolódó

Legfrissebb

Mikor jön a családi pótlék áprilisban? Megérkezik az utalás húsvétkor?

A Magyar Államkincstár a családi pótlékot 2024-ben is a hónap első munkanapjain utalja. Idén április 1-jére esik húsvéthétfő, ami munkaszüneti nap, így egészen biztos,...

Franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs: 1 óra alatt megvan mindhárom klasszikus

Mi az a három klasszikus étel, amit mindenki szeret, ráadásul gyorsan elkészül és egyetlen ünnepi asztalról vagy vendégségből sem hiányozhat? A tökéletes trió természetesen...

Ki mondta, hogy nem lehet fűszerkerted lakásban? 14 szívós és könnyen nevelhető növény

A friss fűszer nemcsak a kertes házban élők kiváltsága, azoknak sem kell lemondaniuk róla, akiknek se erkélye, se kertje. A megoldás pofonegyszerű: egy dús...