A Ginkgo-biloba az agy és az egész idegrendszer egészséges működését támogatja a sejtek szintjén, ezért nagyon ajánlott a szedése. Nemcsak az idősek számára jó ötlet a A Ginkgo-biloba alkalmazása, hanem olyan fiataloknak is jót tehet, akik gyakran ingerlékenyek, szorongók vagy depresszió tüneteit érzik magunkon.

Bár a Ginkgo-biloba tartalmú táplálékkiegészítők többségét bárki megveheti, ha a levertség és szorongás nem szűnik, mindenképpen érdemes pszichológust vagy pszichiátert felkeresni, aki segít megoldani a problémákat.

B-vitamin szedése, hatásai

Amikor a B-vitamin egy bizonyos szint alá csökken a szervezetbenünkben, testünk erre szorongással reagálhat. Ezt elkerülendő, napi szinten szedjünk B-vitamint, hogy nyugodt maradhasson az elménk.

D-vitamin

Nemcsak télen érdemes szedni a D-vitamint, mert fontos szerepe van a hangulatunk szabályozásában, az idegeink egészséges működésében. Ha valaki kedélybetegséggel küszköd, sokszor indokolatlanul rosszkedvűnek érzi magát, netán szorongó vagy depressziós, muszáj D-vitamint szednie.

Magnézium

A magnézium egy ásványi anyag, ami az egész szervezetünkre hatást gyakorol: ha magnéziumos táplálékkiegészítőt szedünk, az segíthet legyőzni a szorongás bizonyos tüneteit. Ha valakinek nehezebb számon tartani, hogy bevette-e már a vitaminjait, annak érdemes lehet a multivitaminos készítmények közül választani, ezek számos vitamint és nyomelemet egy készítményben tartalmazzák.

Omega-3 zsírsavak

Az esszenciális zsírsavak, mint az Omega-3, számos egészségügyi előnnyel járnak, különösen a szív egészségére gyakorolt ​​jótékony hatásaik miatt javasolható ezek szedése. De nem kizárólag: az egészséges agyműködésben is komoly szerepük van. Ha hiányoznak a szervezetünkből, hajlamosabbak lehetünk a levertségre, szorongásra. A szervezetünk nem képes előállítani, táplálkozással kell bevinnünk a szervezetünkbe. Tengeri halak, lenmag, chia magok és diófélék jó forrásai az omega-3 zsírsavaknak, a legtöbbünk azonban ezekből keveset fogyaszt, ezért érdemes táplálékkiegészítővel pótolni.

Ginkgo-biloba

A Ginkgo-biloba az idegsejtek egészséges működését támogatja, ezáltal az agy jó állapotban tartását nagyban elősegíti. Nem véletlenül ajánlják idős embereknek, akiknél már kicsit nehezebben megy például az emlékezés. Azonban fitalabbaknak is hasznos lehet. Sokszor az olyan tünetek, mint az oly gyakori ingerlékenység, lelki kimerültség, levertség, az agyi egészség romlására mutathatnak. Ha Ginkgo-biloba tartalmú táplálékkiegészítőt fogyasztunk, azzal enyhíthetjük a szorongásunk tüneteit, csökkenhet az idegesség és az indokolatlan mérgesség érzése.

Mi az a szorongás?

Szorongásnak hétköznapi nyelven azt nevezzük, amikor az ember különösebb kiváltó ok nélkül folyamatosan félelmet érez. Mondhatnánk rá, hogy egyfajta szomorú izgulás, amit ilyenkor érzünk, amiben aggódunk, de nem vagyunk hatással a körülményeinkre, félünk attól, hogy valami rossz történik velünk. Ha ilyet érzel, a Ginkgo-biloba és a magnézium is segíthet, de ha a probléma nem múlik el, orvosi és pszichológiai kivizsgálás javasolt.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Balatoni viharjelzés értelmezése: az életed múlhat rajta és sokan rosszul tudják

Minden évben április 1-jétől október 31-ig viharjelző szolgálat működik a négy legnagyobb tavunknál. Tudjuk, hogy melyik mit jelent? Ha a Balatonhoz készülünk, még az...

Hogyan lehet a szúnyogok ellen védekezni? Nagy erőkkel zajlik az irtás ezen a héten

A Katasztrófavédelem rendszeresen közzéteszi, hogy éppen hol irtják a szúnyogokat: ezen a héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A...

Ne hagyd elszállni a villanyszámlát: 8 tipp, hogy kevesebb legyen a klíma fogyasztása

Az utóbbi hetekben olyan meleg volt, hogy akinek csak van klímája a lakásban, az bekapcsolta. Ilyenkor sokak fejében megfordul, hogy ez mennyire megdobja villanyszámlát,...