Itt az ideje tököt fagyasztani!

A tökfőzelék, pláne jó zsenge tökből, ressen elkészítve télen-nyáron üdítő és megfizethető étel, érdemes ilyenkor betárazni a tökből, mert most a legolcsóbbak és a legzsengébbek.
A friss tök ára
2-400 forintért lehet most beszerezni a zsenge tököket (fontos, ne az óriásokat válasszátok, mert a kisebbek finomabbak és a meg is kevesebb bennük), amelyek esetében kb. 20% veszteséggel kell számolni pucolás után, így a gyalult ár 240-480 forint.
A fagyasztott, zacskózott termékek 500 forint körül kaphatók, így a 200 forintos tökből megéri magunknak eltenni, pláne ha nagyon fogy otthon ez a főzelék.
Hogyan tegyem el?
A sajtreszelő nagylyukú reszelőjén lereszelve, majd befőttesüvegekbe tömködve. A befőttesüveg azért jobb, mert többször felhasználható és garantáltan nem vesz be semmifeléle szagot a benne tárolt élelmiszer.
Érdemes minden üvegbe kaprot is tömködni, így azt is olcsóbban megússzátok most, mint télen.
Bónusz: kovászos uborka levével elkészítve különösen finom, ezért azt se dobjátok ki, hanem műanyag palackban fagyasszátok le.
A patisszont ujjnyi szeletekre vágva kell zacskózni, így télen is lehet rántani hamis pontyot belőle.