Búcsúzunk az árstopoktól: 3 extra recept farhátra

Július 31-gyel vége a majdnem 1,5 éve tartó élelmiszer-árstopnak. Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy mekkora áremelkedés várható a termékeknél, máshol pedig azt számolták ki, mennyivel többet költhetünk: közel 40 ezer forinttal több pénzt húzhat ki a családok zsebéből az árstop vége augusztus és december között. Az egyik legmegosztóbb hatósági áras termék a csirke far-hát (avagy csirkefarhát) volt, erre hoztunk most három egyszerű, de nagyszerű receptet.

1. Extra recept farhátra: készítsük mogyorószószban!

Hozzávalók:

  • 4 db egész farhát félbevágva
  • 200 g sózott, pörkölt földimogyoró
  • 1 ekanál őrölt római kömény
  • csilipaprika ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 kanál zsír, vagy olaj

Elkészítés: A mogyorót pürésítjük a fűszerekkel és hozzáadunk annyi vizet, hogy krémesen folyós állagot kapjunk, majd félretesszük. A hagymákat a zsiradékban aranybarnára pirítjuk, ebben átforgatjuk a farhátot és ropogósra pirítjuk. Leöntjük a mogyorószósszal, óvatosan hígítjuk, hogy ne égjen le, és fedő alatt puhára főzzük. Ha elfő a szósz, akkor vízzel hígítjuk.

2. Extra recept farhátra: a mézes-mázos

Hozzávalók:

  • 4 db egész farhát félbevágva
  • 2 ekanál mustár
  • 2 ekanál méz
  • 1 dl barna sör
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 tkanál őrölt fekete bors

Elkészítés: A sört, mézet és mustárt simára keverjük. A hagymát és a farhátat átpirítjuk a zsiradékon, meglocsoljuk a sörös keverékkel, és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk.

3. Extra recept farhátra: a barna sör önmagában is elég különleges

Hozzávalók:

  • 4 db egész farhát félbevágva
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 doboz barna sör
  • 1 tkanál őrölt fekete bors
  • 1 tkanál őrölt fekete kömény
  • opcionális: csilipaprika
  • 2 ekanál zsír, vagy olaj

A hagymát az olajon aranybarnára pirítjuk, majd átforgatjuk rajta a farhátat. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, félig felöntjük a sörrel és puhára főzzük.

Mivel körítsük?

A mogyorószószos farhát mellé egyszerű főtt rizst kínáljunk. A mézes-mázos recepthez jól illik a sült krumpli vagy krumplipüré, a „sima” söröst pedig feladhatjuk krumplifánkkal.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Ingyenes utazás a Volánbuszokon: sokan nem tudják, hogy nekik is jár a kedvezmény – Mutatjuk a listát

Meglepően sokféle kedvezmény van, egyáltalán nem csak a nyugdíjasokra vagy a diákokra vonatkozik

Ezért tegyél barkaágat húsvétkor a lakásba: nem csak bőséget hoz, még 4 dolog a szép szokás mögött

A húsvéti barkaág nem csupán szép tavaszi dekoráció. Mélyebb jelentése van: a természet újjászületését, a keresztény hagyományokat (Virágvasárnap), a védelmet és a bőséget is szimbolizálja.

Ingyen is hajózhatsz a Dunán: szuper program gyerekekkel kompozni, mutatjuk a BKK hajó útvonalát

Budapesten kétféle hajós lehetőség közül választhat az, aki vízre szállna.

A nagy muskátli trükk: októberig ontja a virágokat, ha ezt megteszed

A teleltetés utáni muskátli visszavágása tavasszal a titka annak, hogy növényed egész nyáron át, sőt októberig ontsa virágait. Fedezd fel, hogyan ébreszd fel helyesen kedvencedet a bőséges virágpompa érdekében ezzel az egyszerű, de kulcsfontosságú lépéssel.

Ki volt a legrövidebb ideig magyar miniszterelnök? Új műveltségi kvíz!

Még egy újabb műveltségi kvíz érkezik, miután a legutóbbit nagyon sokan kitöltöttétek! Ezúttal a...