Kívül ropogós, belül omlós – filléres, pofonegyszerű csirkeszárny pácokat hoztunk olvasóinknak.

A csirkeszárny soha nem tartozott a drága alapanyagok közé, de nemcsak annak köszönheti a népszerűségét, hogy az elmúlt években ennyire elszálltak az árak – rengeteg kreatív séf kezdett el játszani vele az elmúlt időkben. Most mi is hoztunk három filléres házi pácot hozzá – akár hétvégére, akár vendégvárónak, de még kiránduláshoz is szuper ötlet lehet. 

Az alap, a Szent Grál

  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk só
  •  0,5 kk fehérbors
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1 kg csirkeszárny
  1. A csirkeszárnyakat középen megtekerjük, és a forgónál kettévágjuk – szárnytőre és szárnyvégre.
  2. Alaposan letöröljük papírtörlővel.
  3. A sütőport – amitől extra ropogós lesz a bőre -, a sót a borsot és a fokhagymát összekeverjük, és alaposan beleforgatjuk a szárnyakat.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, spriccelek bele pár csepp olajat, majd beleteszem a szárnyakat, és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk
  5. 20 perc után megfordítjuk, és még 15 percig sütjük, majd grillfokozatra kapcsoljuk a sütőt, és aranybarnára pirítjuk a szárnyakat.

Tipp: Ez egy alap darab, de tovább turbózhatjuk a szárnyakat, ha még melegen bbq szószba, vagy olvasztott vajjal kevert csípős paprikakrémbe mártjuk őket, de akár egy laza mézes-mustáros vagy zöldfűszeres-citromos mázat is villámgyorsan beszívnak.

A ragacsos-kólás csirkeszárny pác

  • 2 dl kóla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ek szójaszósz
  • 1 ek ketchup
  • 1 kg csirkeszárny
  • 0,5 dl olaj
  1. A szárnyak kivételével az összes hozzávalót kieverjük. Ha a szójaszósz nem sós, akkor sózzuk is finoman.
  2. Beletesszük a szárnyakat, és legalább 3 órán keresztül ( de inkább egy éjszakán át) pácoljuk benne.
  3. Ha kész egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és nagy lángon lepirítjuk a szárnyakat. Ha nem férnek el, akkor több körben.
  4. Ha az összes szárny kapott egy ropogós kérget, akkor hozzáöntjük a páclevet, és lefedve 10 percig főzzük.
  5. Ha letelt, levesszük a hőfokot, és kis lángon, fedő nélkül addig keverjük, míg a kóla besűrűsödik és ragacsos bevonatot képez a szárnyakon.

Tipp: Ha szórunk rá szezámmagot és újhagyma finomra vágott zöldjét, akkor ázsiai irányba vihetjük el a fogást!

Az indiai csirkeszárny pác

  • 2 dl joghurt
  • 3 púpos ek tandoori fűszerkeverék
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 tk citromlé
  • 1 kk só
  • 1 kg csirkeszárny
  1. A joghurtot az összes többi hozzávalóval, majd a pácba forgatjuk a szárnyakat. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap vékonyan olajozott tepsibe tesszük, és szárnyakat (nyugodtan kotorjuk rá az edényben maradt pácot)
  3. 220 fokra előmelegített tepsibe tesszük, és kb 40 percig sütjük -félidőben megfordítjuk.

Tipp: ennek az utóbbi csirkeszárny pác változatnak nagyon jól áll a kerti sütőgetéskor kapott füstös plusz íz, úgyhogy bátran dobjuk rá a grillre fóliatálcán!

3 szuper csirkeszárny pác

Kapcsolódó

Legfrissebb

Hogyan ellenőrizhetjük az adószámlánkat? Mutatjuk lépésről lépésre

Tartozásunk van? Esetleg túlfizetésünk? Ha nem vagyunk benne biztosak, érdemes minél hamarabb lekérdezni az adószámlánkat, nehogy később meglepetés érjen. A túlfizetés még a jobbik...

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak: így kérhetnek segítséget az idősek, ha kevés a havi ellátás

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...