Kívül ropogós, belül omlós – filléres, pofonegyszerű csirkeszárny pácokat hoztunk olvasóinknak.

A csirkeszárny soha nem tartozott a drága alapanyagok közé, de nemcsak annak köszönheti a népszerűségét, hogy az elmúlt években ennyire elszálltak az árak – rengeteg kreatív séf kezdett el játszani vele az elmúlt időkben. Most mi is hoztunk három filléres házi pácot hozzá – akár hétvégére, akár vendégvárónak, de még kiránduláshoz is szuper ötlet lehet. 

Az alap, a Szent Grál

  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk só
  •  0,5 kk fehérbors
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1 kg csirkeszárny
  1. A csirkeszárnyakat középen megtekerjük, és a forgónál kettévágjuk – szárnytőre és szárnyvégre.
  2. Alaposan letöröljük papírtörlővel.
  3. A sütőport – amitől extra ropogós lesz a bőre -, a sót a borsot és a fokhagymát összekeverjük, és alaposan beleforgatjuk a szárnyakat.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, spriccelek bele pár csepp olajat, majd beleteszem a szárnyakat, és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk
  5. 20 perc után megfordítjuk, és még 15 percig sütjük, majd grillfokozatra kapcsoljuk a sütőt, és aranybarnára pirítjuk a szárnyakat.

Tipp: Ez egy alap darab, de tovább turbózhatjuk a szárnyakat, ha még melegen bbq szószba, vagy olvasztott vajjal kevert csípős paprikakrémbe mártjuk őket, de akár egy laza mézes-mustáros vagy zöldfűszeres-citromos mázat is villámgyorsan beszívnak.

A ragacsos-kólás csirkeszárny pác

  • 2 dl kóla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ek szójaszósz
  • 1 ek ketchup
  • 1 kg csirkeszárny
  • 0,5 dl olaj
  1. A szárnyak kivételével az összes hozzávalót kieverjük. Ha a szójaszósz nem sós, akkor sózzuk is finoman.
  2. Beletesszük a szárnyakat, és legalább 3 órán keresztül ( de inkább egy éjszakán át) pácoljuk benne.
  3. Ha kész egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és nagy lángon lepirítjuk a szárnyakat. Ha nem férnek el, akkor több körben.
  4. Ha az összes szárny kapott egy ropogós kérget, akkor hozzáöntjük a páclevet, és lefedve 10 percig főzzük.
  5. Ha letelt, levesszük a hőfokot, és kis lángon, fedő nélkül addig keverjük, míg a kóla besűrűsödik és ragacsos bevonatot képez a szárnyakon.

Tipp: Ha szórunk rá szezámmagot és újhagyma finomra vágott zöldjét, akkor ázsiai irányba vihetjük el a fogást!

Az indiai csirkeszárny pác

  • 2 dl joghurt
  • 3 púpos ek tandoori fűszerkeverék
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 tk citromlé
  • 1 kk só
  • 1 kg csirkeszárny
  1. A joghurtot az összes többi hozzávalóval, majd a pácba forgatjuk a szárnyakat. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap vékonyan olajozott tepsibe tesszük, és szárnyakat (nyugodtan kotorjuk rá az edényben maradt pácot)
  3. 220 fokra előmelegített tepsibe tesszük, és kb 40 percig sütjük -félidőben megfordítjuk.

Tipp: ennek az utóbbi csirkeszárny pác változatnak nagyon jól áll a kerti sütőgetéskor kapott füstös plusz íz, úgyhogy bátran dobjuk rá a grillre fóliatálcán!

3 szuper csirkeszárny pác

Kapcsolódó

Legfrissebb

Csak Magyarországon csökkent az újautó-eladások aránya az EU-ban – de miért?

Magyarországon az autók átlagéletkora egyre magasabb. Már közel 16 éves egy átlagos magyar autó. Ez pedig nem is fog csökkenni, ugyanis a magyarországi újautó-piac...

Töredékáron juthatunk gyógyászati segédeszközhöz: csak igényelni kell, egyéb támogatás is járhat

Jó, ha tudjuk: széles azon gyógyászati segédeszközök köre, amelyeket orvosi vény ellenében töredékáron vásárolhatunk meg. Lehet, hogy eddig nem tudtuk, hogy az egyébként gyógyászati...

Mikor ültethető ki a muskátli? Virágba borul, ha megfogadod a profi kertész 5 tippjét

A sokak által kedvelt virág tavasztól őszig szokott virágozni élénk színeiben, ráadásul folyamatosan. Nem csoda, hogy az ablakpárkányokban és a teraszokon az egyik leggyakrabban...