Az olcsó tarhonya más megközelítésben

Egyik szeretett tésztánk, de elég szűkkörűen használjuk, ezért mutatunk rá a szokásostól merőben eltérő, izgalmas és olcsó ötleteket.
Húsmentesen
A tarhonya tökéletes alap egy izgalmas, laktató és húsmentes egytálételhez.
A fenti képen a tarhonyát lepirítottam, megfőztem, puha mazsolával, olajban pirított, apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával elkevertem. Házilag kikevert garam masalával van fűszerezve, de ez a keverék készen is kapható. Aki szeret ilyesmivel bíbelődni, és igazán tökéletes végeredményre vágyik, így készül, minden összetevője elérhető akár hiperekben is.
1 rész szerecsendiót, 1 rész szegfűszeget, 2 rész fahéjat, 3 rész fekete borsot, koriandermagot és kardamomot, 4 rész római köményt durvára török, és egy száraz serpenyőben, rázogatva addig pirítok, amíg felszáll az illata, majd mozsárban finomra töröm.

Hideg tésztasalátának
A kevés olajon megpirított tarhonyát készre főzöm, kikeverem hidegen sajtolt napraforgóolajjal, és a képen idényzöldségekkel (spenót, retek, újhagyma) és füstölt hallal tálalom.
A tetején durvára tört fekete bors, és készen vásárolt sörös mustár. Ha nincs kész, alkoholmentes sörrel, vagy ha nem gond az alkohol, sima barna sörrel kikeverem a mustárt, hogy öntetsűrűségű legyen.

Édesen
Cukrot karamellizálok, beleszórom a tarhonyát, készre főzöm. A képen túróval, tejföllel és durvára tört dióval.