Tortilla otthon
finom puha, és csak 4 hozzávaló
Recept nyomtatása
Fogás kenyér, szendvics
Konyha mexikói
Kulcsszavak szendvics helyett, tortilla
Előkészítési idő 15 perc perc
Elkészítési idő 15 perc perc
Pihentetés 15 perc perc
Teljes idő 45 perc perc
Adag(ok) 6 db
Kalória 95kcal
Költség 100 forint
- 250 gramm liszt (BL55 vagy kenyérliszt)
- 150 ml víz (meleg)
- 5 ek napraforgóolaj (vaj, margarin vagy zsír is lehet)
- 0,5 tk só (finom)
A sót a liszttel elkeverjük.
Jöhet bele a zsiradék, amit egy villa segítségével jól beledolgozunk, hogy morzsás állagot kapjunk.
Hozzáöntjük a vizet és nagyjából 5 percig gyúrjuk. Ha nagyon kemény, kis vizet még adhatunk hozzá.
Konyharuha alatt 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk a tésztát, majd 6 egyenlő részre osztjuk, és megformázzuk a kerek lapokat. Vékonyra nyújtjuk, de vigyázunk, hogy ne lyukadjon ki a tészta.
Vastag aljú serpenyőt jól átforrósítunk, majd közepesre vesszük a lángot, és egyenként mindkét oldalon 1-1 perc alatt megsütjük a tortilla lapokat.