A legjobb tortilla otthon készül és pofonegyszerű megcsinálni, neked is menni fog

A legjobb tortilla otthon készül, akárcsak a legjobb kenyér. Az egyiket viszont olcsó és könnyű elkészíteni, míg a másik elsajátításához hónapok gyakorlása szükséges, így nem is különösebben megérős. Most az előbbiről lesz szó.

Miért érdemes otthon csinálni?

Mert SOKKAL olcsóbb. Az átlagos minőségű csomagolt termékek általában 650 forintnál kezdődnek, míg ez a tortilla otthon ennek nagyjából a hatodrészéből elkészíthető. Ez a 6 lap olyan 100 forint körüli összegből jön ki, ha napraforgóolajat használunk hozzá.

Mert JÓVAL egészségesebb. Semmilyen adalék nem kell hozzá, se tartósítószer nem szükséges, se állományjavító, az eredmény így is remek lesz. Nem is nehéz az elkészítés, aki olyan szinten járatos a konyhában, hogy meg tud sütni egy alap rántottát, annak ez is menni fog.

Mert KIMONDOTTAN jobb lesz, mint a bolti. Mivel frissen készül, az íze és az állaga is jobb, valamint remek kenyérillat lesz tőle a lakásban. Ha lefagyasztjuk, akkor is simán hozza az átlagos csomagolt színvonalat.

Tortilla otthon

finom puha, és csak 4 hozzávaló
Tortilla otthon is könnyen készíthető
Recept nyomtatása
Fogás kenyér, szendvics
Konyha mexikói
Kulcsszavak szendvics helyett, tortilla
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 15 perc
Pihentetés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Adag(ok) 6 db
Kalória 95kcal
Költség 100 forint

Hozzávalók

  • 250 gramm liszt (BL55 vagy kenyérliszt)
  • 150 ml víz (meleg)
  • 5 ek napraforgóolaj (vaj, margarin vagy zsír is lehet)
  • 0,5 tk (finom)

Elkészítés

  • A sót a liszttel elkeverjük.
  • Jöhet bele a zsiradék, amit egy villa segítségével jól beledolgozunk, hogy morzsás állagot kapjunk.
  • Hozzáöntjük a vizet és nagyjából 5 percig gyúrjuk. Ha nagyon kemény, kis vizet még adhatunk hozzá.
  • Konyharuha alatt 15 percig pihentetjük.
  • Átgyúrjuk a tésztát, majd 6 egyenlő részre osztjuk, és megformázzuk a kerek lapokat. Vékonyra nyújtjuk, de vigyázunk, hogy ne lyukadjon ki a tészta.
  • Vastag aljú serpenyőt jól átforrósítunk, majd közepesre vesszük a lángot, és egyenként mindkét oldalon 1-1 perc alatt megsütjük a tortilla lapokat.

Tehát a legjobb tortilla otthon és frissen készül, de azért is nagyon jó, mert jól eltartható. Ha nincs időnk mindig újat csinálni, csak dobjuk be a mélyhűtőbe, hónapokig eláll. Amikor elővesszük, elég pár másodpercre berakni a mikróba vagy palacsintasütőben átforrósítani. Isteni lesz, és kenyér helyett általánosan használható.

Kérdéseid vannak a receptekkel vagy a főzéssel kapcsolatban? A Hóvége Ügyfélszolgálat ingyen és gyorsan választ ad, keress bennünket!

Ha pedig valami különlegesen finomat akarunk csinálni belőle, az alábbi receptünket ajánljuk.

A tortilla otthon készítve is nagyon sok mindenre jó, maradékmenetésben például verhetetlen, hiszen szinte bármit bele lehet tölteni, és teljesen új fogás élményét adja, legyen szó pörköltről vagy bolognairól vagy akár levesből maradt húsról és zöldségről.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Mikor kell elzárni a kerti csapokat idén? Ekkor várhatók az első fagyok

A kerti csapok elzárásának ideje akkor jön el, amikor az éjszakai hőmérséklet tartósan 0 fok alá süllyed.

Meddig lehet gyűjteni a vadon termő bogyókat? Novemberben ezeket szedheted

Novemberi vadon termő növények- erre figyelj a begyűjtésnél.

Sokan nem tudják: ennyi idő után évül el a tartozás, de van egy csapda, amibe könnyű belesétálni

Sokan azt gondolják, hogy a tartozás elévülése 5 év után megtörténik, és utána...

Páratlan szépségű arborétum a Tisza-tó közelében: sétakerttel, pihenőhelyekkel és játszótérrel várja a látogatókat egész évben

Ha kiélveznéd a kellemes őszi időt, akkor a Tiszaigari Arborétum tökéletes választás lehet...