A gyerekek kedvence ez a sajtos-sonkás édesburgonya csónak, te is könnyen elkészítheted – recept

Ez az édesburgonya csónak recept a gyerekek kedvence lesz. Na meg a tied is, mert egy óra alatt készen van, és fejenként körülbelül 750 forintból kijön!
Január sokadik napján járunk, és még mindig van belőle egy kicsi. A raktárak kimerülőben, a nap még mindig túl korán megy le, és nagyon lassan indul be a tavasz. Ilyenkor egy kicsit az is segít, ha valami újat és színeset teszünk az asztalra. Persze az sem árt, ha nem kell vele sokat foglalkozni, a család minden tagja szívesen megeszi, laktató, és se a cukorban, se az olajban nem úszik.
Ez az édesburgonya csónak recept tulajdonképp nem bonyolultabb, mint egy alap melegszendvics a nyolcvanas évekből, csak a sütési idő tart tovább. Viszont sokkal egészségesebb, kreatívabb és laktatóbb is. Az édeskrumli nagyon jól támogatja az emésztést.
Nem utolsó sorban pedig egy pofonegyszerű módja annak, hogy a gyerekekkel is etessünk egy kis extra zöldséget. A sonka helyett tehetünk bele párolt gombát, bacont, sült tofut, akár maradék húst, répát vagy zöldborsót is. Ami a hűtőben vagy a mélyhűtőben akad éppen.
Édesburgonya csónak sonkával és sajttal

Hozzávalók
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb édesburgonya
- 1 ek olívaolaj
- 50 gramm sonka
- 50 gramm sajt
- 1 csipet só és bors
- joghurt, fokhagymás tejföl, petrezselyem snidling (a tálaláshoz)
Elkészítés
- A krumplit megmossuk – ha nagyobb darab, félbe vágjuk, ha kisebb, akkor csak a tetejét vágjuk le,
- Bekenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 45-60 percig sütjük. Akkor van kész, ha a villa könnyen beleszalad. Ha öntünk alá egy pici vizet, akkor könnyebben, hamarabb átsül.
- A sonkát felkockázzuk, és egy pici olajon átsütjük.
- Ha kész a krumpli, kivesszük a sütőből, és villával összetörjük a belekeverjük a sonkát. Ráreszeljük a sajtot és visszadugjuk a sütőbe még 5 percre, míg a sajt megolvad.
- Ha kész, meglocsoljuk joghurttal, fokhagymás tejföllel, vagy akár paradicsomszósszal, és megszórjuk zöldfűszerrel.
- Kényelmesen kanalazgatva fogyasztjuk.

Hasznosnak találtad ezt a cikket?
Küldd el másoknak is: