Go Back

Édesburgonya csónak sonkával és sajttal

a gyerekek kedvence
Recept nyomtatása
Fogás egytálétel, komfortétel, Snack
Konyha amerikai
Kulcsszavak édesburgonya
Előkészítési idő 10 perc
Elkészítési idő 45 perc
Teljes idő 55 perc
Adag(ok) 2
Költség 1500 forint

Hozzávalók

  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb édesburgonya
  • 1 ek olívaolaj
  • 50 gramm sonka
  • 50 gramm sajt
  • 1 csipet só és bors
  • joghurt, fokhagymás tejföl, petrezselyem snidling (a tálaláshoz)

Elkészítés

  • A krumplit megmossuk - ha nagyobb darab, félbe vágjuk, ha kisebb, akkor csak a tetejét vágjuk le,
  • Bekenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 45-60 percig sütjük. Akkor van kész, ha a villa könnyen beleszalad. Ha öntünk alá egy pici vizet, akkor könnyebben, hamarabb átsül.
  • A sonkát felkockázzuk, és egy pici olajon átsütjük.
  • Ha kész a krumpli, kivesszük a sütőből, és villával összetörjük a belekeverjük a sonkát. Ráreszeljük a sajtot és visszadugjuk a sütőbe még 5 percre, míg a sajt megolvad.
  • Ha kész, meglocsoljuk joghurttal, fokhagymás tejföllel, vagy akár paradicsomszósszal, és megszórjuk zöldfűszerrel.
  • Kényelmesen kanalazgatva fogyasztjuk.