Borbás Marcsi mentaszörp receptje, amit imádunk és te is szeretni fogod

Borbás Marcsi mentaszörp receptje tökéletes nyári ital, most megmutatjuk, hogyan készítsd el!
A cukros üdítőitalok nemcsak egészségtelenek, de drágák is – van azonban, főleg nyáron, a nagy melegben, hogy kicsit izgalmasabb italra vágyunk egy pohár jeges víznél. A lehetőségek tárháza végtelen, de ilyenkor nyáron érdemes készülni a későbbiekre is, hiszen ki mondta, hogy télen csak teát inna az ember?
A házi szörpkészítés a bodzával indul, és gyakorlatilag egész nyáron töltögethetjük a kamrát olyan klasszikusokkal mint a meggy, vagy az olyan újhullámos különlegsségeking, mint a fügefalevélszörp. Borbás Marcsi mentaszörp receptje is kitűnő!
A legolcsóbban értelemszerűen akkor jövünk ki, ha az alapanyag ingyen van, így ha a kertünkben többféle fűszernövény vagy gyógynövény megtalálható, akkor mindenképpen tegyünk el pár üveg belőlük készült szörpöt is!
Borbás Marcsi mentaszörp recept
Nagy kedvencünk Borbás Marcsi mentaszörp receptje – frissítő, hűsítő különlegesség, amit pár perc alatt elkészíthetünk!
- 7,5 dl víz
- 1 kg cukor
- 2 szál citromfű
- 2 szál citromverbéna
- egy nagy csokor ánizsmenta
- 1 db biocitrom
- A vizet és a cukrot összeforraljuk.
- A növényeket megmossuk, a leveleiket lehúzzuk a szárról. A citromot felkarikázzuk. Amikor felforrt a víz, levesszük a tűzről, beletesszük a növényeket és a citromot és hagyjuk hogy az egész kihűljön.
- Ha csak 1 üveggel csináltunk, és pár nap alatt elfogyasztjuk, akkor csak le kell szűrni, és el is készültünk Borbás Marcsi mentaszörp receptjével.
- Ha télire is tennénk el belőle,akkor szűrés után forraljuk fel újra az egészet, majd még forrón öntsük csírátlanított üvegekbe. Dunsztban hűtsük ki.
Tipp: ha nincs ánizsmentánk, sima borsmentával is érdemes elkészíteni. Borbás Marcsi mentaszörp recept.
