Ezért ne vegyél drága papírtörlőt a konyhába

A kisboltban általában legfeljebb kétféle van, a hiperekben viszont találni vagy húsz különböző konyhai papírtörlőt (közismert nevén szilvia). A cikk írásakor az egyik nagyban 22-félét találtunk, az árkülönbség pedig a legolcsóbb és a legdrágább között nagyjából 4-szeres volt.
Vajon mivel tud többet a drága, és megéri-e ezért (ennyivel) több pénzt adni?
A legdrágább papírtörlő:
- fehérebb,
- a szaga semlegesebb,
- anyaga vastagabb,
- nehezebben szakad el (nem a perforációnál),
- több nedvességet szív magába.
Ennyi, több különbség nincsen. Én azt mondom, ez nem éri meg, mert amennyiben a legolcsóbbat duplán hajtva használom, akkor is csak fele annyiba fog kerülni, mint a drága.
Van azonban egy még jobb megoldás. A konyharuha. A pultot letisztítani, a kiloccsant vizet felitatni, a kezemet megtörölni bele – sokkal jobb, mint a papírba.
Nyilván van olyan helyzet, amikor nem helyettesíthető a szilvia. Ha valami igazán undorító (romlott hús leve) vagy nagyon színes (céklalé) dolgot kell feltörölni, nem feltétlen akarjuk a rongyunkat beáldozni. Ha olajban sütünk, akkor is jó szolgálatot tesz a papír, kiszedni rá a rántott húst.
De hogy nem éri meg a négyszeres árú, az egészen biztos. Ahogy a vécépapírból se.
Hasznosnak találtad ezt a cikket?
Küldd el másoknak is: