Ha nem érzed biztosnak a munkahelyedet, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy felkészülsz a változásra. Érthető, hogy aggódsz emiatt, de sokat segíthetsz magadnak azzal, ha a saját kezedbe veszed az irányítást. Hogyan? Kezd a pénzügyeknél!

A megtakarítás jó dolog, azonban a mai világban nagyon nehéz hosszabb időre elegendő vésztartalékot felhalmozni. Az átlag magyar csupán néhány hónapig húzná ki a félretett pénzéből, ha esetleg munkanélkülivé válna, sokan azonban még ennyivel sem rendelkeznek. Nem meglepő, hogy a legtöbben aggódunk az állásunk elvesztése miatt. Akkor sem kell kétségbe esned, ha ez puszta aggodalomnál több, mert pl. leépítés várható a cégnél, ahol dolgozol.

Veszélyben a munkád? Készülj fel!

Öröm az ürömben, hogy még van állásod, mert így marad időd rendezni a pénzügyeidet. Ha felkészülsz, hónapokra előre biztosíthatod a megélhetésedet. A legfontosabb lépések:

  1. A sürgető és kamatozó tartozásaidat fizesd vissza!
  2. Tartalékolj a nehezebb időkre!
  3. Nézd át a munkaszerződésedet, ismerd meg a jogaidat!

Igen, az első kettő nem megy varázsütésre, de gondolj bele: munkavállalóként jobb helyzetben vagy, ha bankkal kell tárgyalni, mert pl. másként szeretnéd visszafizetni a hiteledet. Ugyanez áll a megtakarításra is, hiszen könnyebb most félrerakni néhány ezer forintot, mint amikor nincs havi fix bevételed.

Persze, a felsoroltakon kívül is van teendő. Az egyik legsarkalatosabb pont a bevételek és a kiadások összeírásra. Ha nem akarsz semmit sem kihagyni, esetleg még nem csináltál ilyet, akkor olvasd el a Tudásbázisunkat, benne van, hogy mit, miért és hogyan.

Veszélyben a munkád? Kezd a felkészülést a videónkkal!

Hasznos volt? Van ott még, ahonnan ez jött, sőt. A Hóvége kérdezte már az embereket a spórolási és bevásárlási szokásaikról[M1] , voltunk már közösen turiban, kutyatápot venni és így tovább. Iratkozz fel a Hóvége YouTube csatornájára @hovege6972, ha tetszett, amit láttál.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Mennyibe kerül a fővárosi piacokon a minőségi húsvéti sonka? Megnéztük helyetted

A sonka ugyanúgy hozzátartozik a húsvéthoz, mint a tojás, a kalács, na, meg persze a vendégváró finomságok. Aki még nem szánta rá magát a...

Mikor jön a családi pótlék áprilisban? Megérkezik az utalás húsvétkor?

A Magyar Államkincstár a családi pótlékot 2024-ben is a hónap első munkanapjain utalja. Idén április 1-jére esik húsvéthétfő, ami munkaszüneti nap, így egészen biztos,...

Franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs: 1 óra alatt megvan mindhárom klasszikus

Mi az a három klasszikus étel, amit mindenki szeret, ráadásul gyorsan elkészül és egyetlen ünnepi asztalról vagy vendégségből sem hiányozhat? A tökéletes trió természetesen...