Kérdés: Ha dolgozom egy bejelentett munkahelyen, és kérek például 1 év fizetés nélküli szabadságot, akkor ez idő alatt vállalhatok máshol munkát, ahova be is jelentenek? Ilyenkor ki fizeti a társadalombiztosításomat? Ahol megkértem a fizetés nélküli szabadságot, ott jeleznem kell, hogy vállaltam máshol munkát?

Válaszolunk!

A fizetés nélküli szabadságnál két alapvető dolgot kell megemlíteni. Az egyik, hogy fizetés nélküli szabadságot a munkavállaló egyoldalú bejelentéssel is kivehet bizonyos esetekben. A másik, hogy kérelmezni kell és a munkáltató döntésén múlik, hogy megadja-e. A Munka Törvénykönyve kimondja,hogy a dolgozót megilleti a fizetés nélküli szabadság,viszont erre a munkáltató nem kötelezheti. Ha mégis, törvénysértést követ el.

Mikor jár fizetés nélküli szabadság?

  1. Gyermek gondozására
  • Ha a munkavállaló, gyermeke gondozására,ápolására szeretné igénybe venni. Ebben az esetben a gyermek 3 éves koráig vehető igénybe és a kérelemnek megfelelő időpontban kell kiadni.
  • A gyermek 10 éves koráig, a Gyermekgondozási Segély (GYES) ideje alatt,abban az esetben,ha otthon gondozza gyermekét
  • Az örökbefogadott gyermek után is jár fizetés nélküli szabadság ugyanúgy 3 évig. Idősebb gyermeknél 6 hónap 
  1. Közeli hozzátartozó ápolására

Sajnálatos módon bárki kerülhet olyan helyzetbe,hogy közvetlen hozzátartozója folyamatos ápolásra szorul. Ilyenkor is lehetőség van fizetés  nélküli szabadság kivételére. A feltétele,hogy az ápolás indokoltságáról, szakorvos állítson ki igazolást. Ezesetben 2 évig vehető igénybe.

  1. Katonai szolgálat idejére

Ha valaki úgy dönt,hogy tényleges önkéntes sorkatonai szolgálatot vállal.

A munkavállalónak két fontos időpontot kell megjegyeznie. A fizetésnélküli szabadságot 15 nappal korábban kell bejelentenie a munkáltatójánál. A megszüntetésére vonatkozó igényét pedig 30 nappal korábban kell közölnie.

A fenti esetekben a munkáltató nem mérlegelheti a fizetés nélküli szabadság kiadását.

Felmerülhetnek olyan körülmények, amikor a munkáltató ideiglenesen nem tudja foglalkoztatni a munkavállalót, de a munkaviszonyát nem szeretné megszüntetni. Ilyenkor a felek megállapodhatnak fizetés nélküli szabadságban, amely azonban csak közös megegyezéssel történhet.

Egy nagyon fontos dolgot nem szabad elfelejteni, hogy a fizetés nélküli szabadság alatt a társadalombiztosítás szünetel, azt a munkavállalónak kell fizetnie. Ez az összeg havonta 8400 forint – tört hónapban napi 280 forint. Illetve,hogy a fizetés nélküli szabadság ideje alatt nem minősül biztosítottnak, tehát a nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt sem szerez.

Nincs akadálya, hogy a fizetés nélküli szabadságon lévő munkavállaló máshol munkát vállaljon, ebben az esetben új munkaviszony alapján válik jogosulttá a társadalombiztosítási ellátásokra. Az azonban fontos, hogy a fizetés nélküli szabadság megszűnését követően a régi munkahelyén is munkába kell állnia, azt az újabb munkaviszony nem akadályozhatja, így érdemes egyeztetni a régi munkáltatóval, ha új állást vállal.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Megbízható utazási irodát keresel? Rémálom lehet a nyaralás, ha ezt az 5 dolgot nem tisztázod előre

Sok ember – főleg a családosok – számára felszabadító lehet, ha a nyaralást nem saját időnk és energiánk kárára szervezzük meg, hanem megbízunk ezzel...

A HBO Maxból Max lett: hogyan befolyásolja az előfizetői díjakat?

Május 21-től az HBO Maxból Max lett. Akik előfizettek a streamingszolgáltatásra, azok az elmúlt pár napban tapasztalhattak apróbb hibákat, és ha megnézzük a Max...

Mi az adóstárs és a kezes közötti különbség? Kétszer is gondold meg, mit vállalsz

Ha kölcsönt felvevő ismerősük, rokonunk felkér minket, hogy segítsük ki őket és legyünk az adóstársuk vagy kezesük, jól fontoljuk meg, mit lépünk. Az adóstárs...